Storveis aksjon i Bamble

De kom fra store deler av Østlandet, de bortimot 80 tunge som deltok i aksjonen langs E18 i Bamble. Og Vidar Tellefsen i Aksjonsgruppa kan love flere markeringer.

Publisert Oppdatert

Sammen med Korketrekker'n sjåførklubb og TIA dannet de regelrette konvoi langs den ulykkesbelastede strekningen i går.

- Imponerende, som en av deltakerne utrykte det.

- Jeg nevner at ambulansetjenesten i Bamble var med, Brannvesenet i Bamble, Viking Arendal -Sannidal -Goberg (Skien) - og Larvik var med, Isak M Nilsen (kranringen i Skien), Transportservice i Skien, Tipp transport i Porsgrunn, Ole Johnny Madsen i Porsgrunn, Solstad transport, Svein Harry Bakke, CPSand, Eek transport osv. osv. osv...

Aksjonsleder Vidar Tellefsen i Aksjonsgruppa for en sikrere E18 gjennom Telemark;

- Vi har kø her hver sommer. Det har vi hatt i 20 år. Her er kapasiteten på E18 for lengst oppbrukt, sier aksjonslederen.

- Vi ønsker å vise vår misnøye med samferdselspolitikken her i landet. Dette er arbeidsplassen til de sjåførene du ser her nå, og vi ønsker å vise hvor mange vi har med oss i misnøyen over at det går for sent med utbyggingen av en sikrere E18.

Og dersom noen hadde spådd kaos langs E18 i Bamble denne ettermiddagen, ble det gjort til skamme. Selv beboerne langs veien støtter aksjonene for å markere misnøyen fullt ut.

Flere aksjoner

Bakgrunnen for aksjonen er skuffelsen over at det ikke kom midler til veistrekningen i forslaget til statsbudsjett som ble lagt fram tirsdag. Og med ny Nasjonal transportplan like rundt hjørnet og et stortingsvalg neste høst, kan aksjonslederen love at sjåførene ikke kommer til å bli sittende stille før veistrekningen er prioritert.

- Vi vil ikke være noe alibi for tiltaksløse politikere, slår han fast og sier de har bedt om et møte med statsministeren, men fått avslag.

Takk til Bergli truckstop og Los Gigantos for bildene!