Streik rammer trafikkstasjoner

Den pågående streiken gjør at Statens vegvesens trafikkstasjoner i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø blir stengt fra og med onsdag. Stasjonene i Bærum, Kristiansand og Egersund vil ha redusert tjenestetilbud. De øvrige 64 trafikkstasjoner holder åpnet som vanlig.

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Publisert Oppdatert

- Streiken får konsekvenser for vår mulighet til å opprettholde tilbudene for våre kunder og brukere på de berørte stasjonene. Fem av trafikkstasjonene må stenges helt og ytterligere tre vil ha redusert tjenestetilbud, sier Bodil Rønning Dreyer - som er direktør for trafikant og kjøretøy i Statens vegvesen.

Publikum som har avtale på de stengte trafikkstasjonen blir bedt om å ta kontakt etter streiken for å avtale ny tid. De som har avtale på de trafikkstasjonene som har begrenset tjenestetilbud blir bedt om å kontakte sin trafikkstasjon for å få bekreftet om avtalen kan gjennomføres som planlagt. Kontaktinformasjon til trafikkstasjonene finnes på vegvesen.no.

Følgende trafikkstasjoner vil bli berørt av streiken fra og med onsdag morgen:

  • Risløkka trafikkstasjon i Oslo blir stengt. Ingen førerprøver blir avviklet og kontrollhalltjenester og betjening av publikum opphører.
  • Billingstad trafikkstasjon i Bærum holdes åpen, men konsekvenser for servicenivået og redusert kapasitet på tjenestene. Kan medføre avlysning av planlagte førerprøver.
  • Kristiansand trafikkstasjon vil holdes åpen, men konsekvenser for servicenivået og redusert kapasitet på tjenestene. Førerprøveavvikling vil bli sterkt berørt - og hallkontroller må avlyses.
  • Stavanger trafikkstasjon blir stengt. Ingen førerprøver blir avviklet og betjening av publikum opphører.
  • Egersund trafikkstasjon vil holdes åpen, men med redusert tilbud. Hallkontroller vil opphøre.
  • Bergen trafikkstasjon blir stengt. Ingen førerprøver blir avviklet og betjening av publikum opphører.
  • Trondheim trafikkstasjon blir stengt. Ingen teoriprøver blir gjennomført og ingen førerkort blir utstedt. Enkelte praktiske førerprøver blir gjennomført som oppsatt.
  • Tromsø trafikkstasjon blir stengt. Ingen førerprøver blir avviklet og kontrollhalltjenester og betjening av publikum opphører. Streiken medfører også at resepsjonen til Vegvesenets kontorsted på Mellomvegen 40 i Tromsø stenges.

YS og LO har tatt ut 448 Vegvesen-tilsatte i streik fra og med onsdag morgen, mange av disse er skrankepersonell og teknisk personell ved trafikkstasjonene. I tillegg har Akademikerne varslet plassfratredelse for 160 tilsatte, som forlater arbeidsplassene dersom det blir brudd i den meklingen.