Streiken utvikles videre

Norsk Transportarbeiderforbund trapper opp spedisjonsstreiken. Fra i dag, tirsdag 25. mai, omfattes alle spedisjonsbedrifter som er bundet av Speditøravtalen i Norge.

Publisert Oppdatert

Den 15. mai trådde streiken i kraft etter at Logistikk- og transportindustriens Landsforening og Norsk Transportarbeiderforbund ikke kom i havn med meklingen.

Les også: Her er det streik

Nå er streiken utvidet, og vil i denne omgang skape større problemer for sjøtransport, ettersom NTF varsler streik for en rekke terminalarbeidere som jobber i havnene. Også vesentlig større problemer for innenlands transport og distribusjon med bil må forventes, skriver LTL på sine nettsider.

Omkring 1700 transport- og godsarbeidere er nå i streik på ubestemt tid. Ut fra en rekke meldinger til tungt.no er streikeviljen på topp, og det hele kan bli langvarig.

- Vi står ennå veldig langt fra hverandre, sier nestleder Lars Johnsen i NTF til Nettavisen.

Hvilke bedrifter som nå streiker, kan du se her.

Bakgrunnen for konflikten er at partene er uenige om den såkalte omfangsbestemmelsen, altså hva tariffavtalen i detalj skal regulere, samt vilkårene for vikarer, midlertidig ansatte og innleie.

- Vi gir full støtte til de streikende transportarbeiderne og Transportarbeiderforbundets rettferdige krav for å motvirke sosial dumping i denne bransjen, sier LO-leder Roar Flåthen i en støtteerklæring til transportarbeiderstreiken.