Suksess for TMs USA-tur

For fjerde gang er TransportMagasinets USA-tur vel overstått, og for fjerde gang snakker vi om en stor suksess. 52 forventningsfulle deltagere reiste over dammen, og 52 meget fornøyde deltagere kom hjem igjen etter ni dager, fulle av inntrykk.

Publisert Oppdatert

Blant de 52 deltagerne på årets USA-tur hadde alle en ting felles - interessen for lastebiler. Det er trolig en av årsakene til at det hele ble så vellykket. Her var det folk fra 20 til 70 år, lærlinger, sjåfører, bileiere og direktører. Alle fant seg til rette, og alle trivdes i hverandres selskap.

Første stopp på turen var Louisville, Kentucky, der vi besøkte Mid America Trucking Show (MATS). I tillegg til å oppleve nye lastebiler, hengere og alskens utstyr, var nok kveldens utendørs lysshow noe av det mest imponerende. Flere hundretall showbiler på tomgang, med myriader av markeringslys tent, skapte den reneste julestemning i mars måned. På fredagskvelden var det i tillegg duket for en skikkelig countrykonsert der høydepunktet var artisten Aron Tippin som spilte drivende god "truckers-country".

Dagen etter dro vi videre med buss til Nashville, Tennesee, avbrutt av et par stopp underveis, blant annet på en stor Truck-stop, samt det nasjonale Corvette-museumet. Nashville er en historie for seg. Byen kalles ikke Music City, USA, for ingenting. Bargata Broadway kunne by på et uttall vannhull der livemusikken dundret hele ettermiddagen og kvelden (og natten). Selv de som ikke hadde et forhold til countrymusikk ble fullstendig satt ut av livet i denne byen.

Etter en meget aktiv helg i Nashville entret vi bussen for å besøke Graceland i Memphis. Jeg hadde trodd at mange skulle sovne på den tre og en halvtimes lange bussturen, men når ferden gikk på Interstate 40, en av USAs viktigste transportårer, var det ingen som duppet av. Big Rigs så langt øyet kunne se, ispedd countrymusikk på radioen, gjorde selv transportstrekningen til en happening. At Graceland også var en opplevelse er det ingen grunn til å legge skjul på.

Siste del av TMs USA-tur ble lagt til Manhattan i New York. Dette ble også en stor opplevelse, riktignok helt annerledes enn resten av turen, men på en positiv måte. Her var det det pulserende storbylivet som fikk råde, samtidig som mange fikk oppleve byen de så ofte har sett på film og i TV-serier. Diametralt motsatt av våre opplevelser i midtvesten.

Alt i alt ble den fjerde USA-turen til TransportMagasinet gjennomført til 20 i stil. Nå gleder vi oss allerede til neste års tur "over there". Skal du bli med?

Les for øvrig mer om alle USA-opplevelsene i kommende utgaver av TransportMagasinet.

Les også: - Mange, blanke sjåførøyne på messe i USA