23948sdkhjf

USA-tur 2014:: Suksess for TransportMagasinets USA-tur!

Stor suksess for vår niende tur "over there"!

Etter to dager på Mid America Trucking Show klatret ca. 50 fornøyde USA-deltagere om bord på bussen til vår faste sjåfør Leroy Duncan. Vi vinket adjø til den herlige restauranten Denny´s Diner i Shepardsville, Kentucky der vi har spist en rekke herlige måltider, og satte kursen sydover mot Nashville, Tennessee. Underveis stoppet vi på en stor truckstop for å innta en bedre lunsj, samt glane litt på hvordan en skikkelig truckstop skal være.

Deretter inntok vi hotellet i Nashville. Alt lå klart for heftige opplevelser i Music City, USA.

Peterbilt og Harley

Søndagen gikk med til avslapping for de som trengte det, mens mange nok en gang tok turen ned til Broadway i Nashville for å oppleve musikk, stemning og hygge.

Mandag dro vi på utflukt. Først gikk turen til en stor Peterbilt-forhandler i Smyrna, utenfor Nashville. Der ble vi som vanlig tatt godt i mot. Deltageren storkoste seg i knallfint sommervær, der de vandret mellom gromme snutebiler hos Rush Truckcenter, som Peterbiltforhandleren heter. I tillegg til å være lastebilforhandler har de også en stor "chrome shop" der alskens lekkert tilbehør for den lastebilinteresserte finnes å kjøpe. Eller som en av deltagerne sa: "Dette er jo en godteributikk"!

Etter Peterbilt-forhandleren gikk turen til et annet amerikansk ikon, nemlig Harley Davidson. De siste årene har vi besøkt Bosswell´s Harley Davidson i Nashville. En grom forhandler som faktisk ble etablert tilbake i 1950. Her fikk gruppa oppleve gromme sykler, shoppe klær og utstyr, samt spise lunsj på forhandlerens egen restaurant.

Den cheesburgeren undertegnede fikk servert er garantert den beste jeg har spist i hele mitt liv! Men så har også denne restauranten et kjemperykte når det gjelder mat.

Shop till you drop

Tirsdag morgen opprant med nok en skyfri himmel her i Nashville. Denne dagen var øremerket shopping på dagen, og konsert på kvelden. Vi satte nesa på bussen i retning Music Valley og shoppingsenteret Opry Mills, som ligger vegg-i-vegg med legendariske Grand Ole Opry. Før vi kom dit stoppet vi på et Walmart Supercenter, en billigbutikk der man får det aller meste man trenger - og en hel masse man ikke trenger.

Deretter kjørte vi videre til Opry Mills, et digert kjøpesenter der vi brukte resten av dagen. Det ble mange slitne bein og tunge bører for de fleste, for i USA er det nemlig mye billig. Hva sies om Levis-bukser til litt over 200-lappen, eller Converse-sko til omtrent det samme?

Vanligvis ser man ikke lastebilfolk med henda fulle av handleposer, men på TMs leserturer gjør det tydeligvis et unntak fra regelen om å ikke shoppe!

Country og Elvis

På kvelden inntok gruppa The Grand Ole Opry for å oppleve verdens lengstlevende radioprogram. Og det så ut til at dette også falt i smak. Showet, som varer et par timer, sendes direkte på radio og har et bredt spekter av countryartister på scenen.

Dagen etter var det duket for mer musikk for de som ville. Da satte vi nemlig opp dagstur til Memphis og et besøk på Elvis Presleys Graceland. Her fikk Elvis-fans valuta for pengene, og de som ikke var fans fra før ble mest sannsynlig fans etter besøket. For hele historien om "King of Rock´n Roll" er fascinerende, og musikken hans lever fortsatt i beste velgående.

Vi vet faktisk om deltagere på årets og tidligere turer som mener besøket på Graceland er verdt turen alene.

Corvette

I dag har vi vært på nok en utflukt. Vi tok turen fra Nasville og opp til Bowling Green i Kentucky. Joda, det er der The National Corvette Museum ligger, og joda vi har vært der før. Men denne gangen hadde vi også lagt opp til et fabrikkbesøk på Chevrolets Corvette-fabrikk som ligger "tvers over gata" for museumet. En ny opplevelse som svært mange satte pris på. For hvor mange har besøkt en bilfabrikk tidligere, og hvor mange har besøkt fabrikken som bygger USAs eneste sportsbil?

I tillegg besøkte vi selvsagt museumet, som har fått seg et trøkk i år. Et digert synkehull i grunnen tok med seg en haug Corvetter som i disse dager blir heis opp igjen.

Og når vi først var i nabolaget så tok vi også turen innom Art´s Corvette, en forhandler av klassiske amerikanske biler.

Snart hjem

Det nærmer seg nå slutten av vårt USA-eventyr for denne gangen. Fredagen gikk med til å nyte siste rest av Nashville, enten man ville shoppe eller oppleve litt mer musikk. Lørdag morgen entret vi bussen og satte kursen mot Atlanta i staten Georgia. På veien nedover stikker vi innom Jack Daniels for en flott omvisning. Deretter går turen til flyplassen i Atlanta og flyet som skal bringe oss tilbake til Europa.

Nok en vellykket tur fra TransportMagasinet nærmer seg slutten. Er du blant dem som har lyst til å være med, men ennå ikke har hatt sjansen? Da bør du kjenne din besøkelsestid før TMs jubileumstur til USA neste år. Følg med i TransportMagasinet, på Tungt.no og på www.tm-tur.no for å være oppdatert på når påmeldingen til 2015-turen starter.

"Hope to see you on our next USA-trip"!

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078