Suksess tross regnvær!

TRANSPORTmessa på Gardermoen ble preget av regnvær, men det forhindret ikke at det ble en suksess.

Transportmessa 2010

Transportmessa 2010

Publisert Oppdatert

Årets store happening for transport-Norge, TRANSPORTmessa på Gardermoen, er over, og til tross for at messa ble preget av mye fuktighet kan den trygt kalles en suksess. 7840 besøkende trosset værgudene og fikk oppleve Norges største transportmesse på nært hold. Nedgangen i besøkstall i forhold til fjorårets 10.600 har flere årsaker. Først og fremst har værgudene spilt oss et gedigent puss i år. Knallvarme sommerdager mens alle rigget til messe, ble forvandlet til mye regn i løpet av de tre dagene messa varte. At sola først valgte å stikke fram fra skylaget da det var tid for nedrigging igjen er nesten ikke til å tro!

At det var en messedag mindre i år enn i fjor, har også en innvirkning på besøkstallene. I fjor fikk vi trolig også drahjelp av anleggsmessa Vei og Anlegg på Hellerudsletta, som ble arrangert samme helg og garantert gjorde at flere kom langveisfra for å oppleve begge messene samme helg. Sist, men ikke minst, virker det som om det er en generell nedgang i besøkende på messer i år. Både Nord-Norges Tranportmesse i Harstad, og Jæren Storbilmesse opplevde nedgang i antall besøkende. Trolig ligger mye av årsaken i at den finansielle situasjonen innen transportnæringa fortsatt ikke har hentet seg inn igjen.

Vi har vært rundt og snakket med samtlige utstillere på messa og det har vært fornøyde kommentarer overalt. Været kan som kjent ingen gjøre noe med, men til tross for regn opplevde utstillerne stor pågang av besøkende på sine stander. Kommentarer som "meget fornøyd", "vi har hatt full pågang til tross for regn", "vi har fått mye henvendelser vi kan jobbe videre med" og "vi har til og med signert en del ordre her", er signaler som forteller oss at dette messekonseptet er en suksess og at utstillerne har fått lønn for strevet.

Mange av de besøkende ankom i lastebiler og på Trailer Campen talte vi ca. 200 lastebiler og vogntog på lørdagen og stemningen var høy. Og på Olaløkka gikk Truckers Music Festival av stabelen fredag og lørdag kveld. Mange valgte å legge den sosiale aktiviteten dit, spesielt lørdag kveld var stemningen høy. Og de åtte bandene som var i aksjon hadde rett scene å stå på, godt plassert på en semitrailer fra Närko som stod koplet til en Kenworth T2000 inne i teltet. Stilig!

Vi vil takke alle som tok turen til Gardermoen denne helga og sørget for nok en suksess får vår messe. Takk til utstillere, publikum, musikere og sist, men ikke minst - "messegeneral" Bjørn Magnussen og alle riggemanskaper og andre i messecrewet som har stått på som helter for å få denne messa til å fungere. Vi sees på TRANSPORTmessa på Gardermoen neste år!