Sunde Transport + Namdalske

Midt i fellesferien ble et nytt transportselskap planlagt: Sammenslåingen av Namdalske og Sunde.

Namdalske AS formidler og utfører alle typer transportoppdrag. De er spesialister på transport av temperaturregulerte varer og har store oppdrag for blant annet TINE og Nortura. Bilparken består i dag av totalt 19 biler og en rekke innleide.

Namdalske AS formidler og utfører alle typer transportoppdrag. De er spesialister på transport av temperaturregulerte varer og har store oppdrag for blant annet TINE og Nortura. Bilparken består i dag av totalt 19 biler og en rekke innleide. Foto: Foto: Namdalske

Publisert Oppdatert

Av og til oppdager man en nyhet lenge etter at nyheten har sluttet å være nettopp det. Noe pinlig for en nyhetsside, kanskje. Men ikke desto mer riktig.

I dag kom undertegnede ved en tilfeldighet over et firmanavn han ikke hadde sett før: Sunde Namdalske.

Og helt riktig. Det er sammenslåingen av Sunde Transport AS/Sunde Renovasjon AS og Namdalske AS det dreier seg om.

Midt i den våteste fellesferien i juli har selskapene inngått en avtale som altså ender opp i et nytt selskap. Mens vi i redaksjonen hadde ferie i ferien, har andre altså tydeligvis jobbet hardt i ferien. Vi vet at en sammenslåing var på gang for et par år siden, men at det hele dengang strandet grunnet økonomien i prosjektet.

Håvard Sunde som leder

Til sammen 55 ansatte vil få en ny arbeidsplass i det nyopprettede firmaet. Namdalske tilfører 20 ansatte inn i firmaet, mens Sunde Transport og Sunde Renovasjon til sammen utgjør 25 ansatte.

Namdalske er forøvrig et datterselskap av Namsos Trafikkselskap (NTS) og skal ha slitt økonomisk den siste tiden. Nå har nytt styre tatt over og gjort en rekke endringen som altså fører til sammenslåingen.

Ifølge Namdalsavisa vil Håvard Sunde bli daglig leder i det nye selskapet.

Sunde Namdalske eller NTS Transport?

Sunde Namdalske viser seg etter litt research å være en arbeidstittel.

Ifølge børsmeldinger fra NTS i august vil nyetableringen hete NTS Transport og bli eid 50,1 % av NTS og 49,9 av Sunde Invest.

I NTS sine børspapirer står følgende også å lese:

NTS Transport AS vil bli etablert med et kontantinnskudd på totalt NOK 4 mill, hvorav NTS sin andel utgjør NOK 2 mill. I forbindelse med transaksjonene er Namdalske AS verdsatt til NOK 5,6 mill som utgjør bokført verdi per 30.06. Sunde Transport AS verdsettes til NOK 17,6 mill. Kjøpet av selskapene vil bli dels bli finansiert med egenkapital og gjeld, og dels med utstedelse av nye aksjer i NTS Transport AS.

Det betyr at Sunde Namdalske (eller NTS, eller hva det nå blir hetende tilslutt) blir et av de største privateiede transportselskap i Namdalen i Nord-Trøndelag.

Så vet du det - om du også har hatt ferie i ferien...