Sunn mat ved E-18

Den nyåpnete Marchè Bistro Lier Nord garanterer fersk tilberedt mat for veifarende langs E-18

Publisert Oppdatert

Dette er den fjerde restauranten til den sveitsiske restaurantkjeden i Norge. I dag i 14-tiden ble bilistene langs E-18 ønsket velkommen. Den gamle veikroa brant som kjent ned for en tid tilbake, forteller liernett.no

- Vi har merket oss fra restaurantene våre langs E - 6 i Rygge og E-18 ved Holmestrand at reisende som får tilbud om sunne alternativer langs veien, velger dette både for seg selv og barna, sier adm.dir. Mats G. Johansson. Den fjerde restauranten ligger like før Sarpsborg.

Det siste året er det solgt hele 61 000 grønnsakskåler og presset 82 000 kilo appelsiner for hånd. Ernæringsfysiolog Lise von Krogh påpekte ved åpningen hvor viktig det er, spesielt for langtransportssjåfører og andre langsveifarende bilister å spise sunt. Det er viktig å spise for eksempel fiberrik mat med mineraler, vitaminer, og velge mat og drikke som inneholder antioksidanter, med sunnere fett. Hun refererte til tester som er gjort av trafikkanter med forskjellig kosthold. Bilister med sunnere kosthold kom langt bedre ut med hensyn til reaksjonsmønster i trafikken.