Sykehusenes Mercedes

Mercedes-Benz rykker inn i Guinnes rekordbok med denne ambulansebussen som kan behandle og frakte ikke mindre enn 123 mennesker. Slå den!

Mercedes buss ambulanse

Mercedes buss ambulanse

Publisert Oppdatert

Ambulansen, om man kan kalle den det, er en Mercedes-Benz Citaro på over 20 meter. (Når man medregner en "medisinboks" påmontert bak).

Bussen har altså mulighet til å frakte og behandle 123 pasienter. Skjønt - det korrekte er nok å fortelle at den kan frakte 123 pasienter, mens den samtidig kan behandle 20 av dem. Det er allikevelingen dårlig bragd. Normalt har man to pleier og én bil pr. pasient.

Representanter fra Dubai, der bussen skal gå, og Mercedes-Benz hadde et lykkelig øyeblikk i Tyskland forleden. Da troppet nemlig Guinnes rekordbok opp under overleveringen med meldingen om at bussen nå blir å finne i rekordboken.

Bussen er den tredje som leveres til Dubai med formål å virke i sykehussammenheng. To av bussene er standard 12-metere, mens denne siste måler 18 meter uten påmontert boks.

Bussene vil bli brukt i situasjoner der hurtig medisinsk hjelp er påkrevet etter f.eks. store ulykker der mange mennesker er skadet.

I september ble forøvrig Citaro-buss nummer 25.000 overlevert, noe som gjør Citaro til en av de mest suksessrike bybusser noensinne.