23948sdkhjf

Takk, Ketil!

Den kanskje beste samferdselsministeren i Norges nyere historie takker av. Vi har noen få bilder som viser hvorfor han fortjener den honnøren.

- Kona har ofret seg for meg, nå stiller jeg opp for henne, forklarer Ketil Solvik-Olsen til Dagbladet, som kanskje var først ute med nyheten om at Ketil Solvik-Olsen trekker seg som samferdselsminister og følger kona til legejobb i USA.

Solvik-Olsen blir etter alt å dømme etterfulgt av landbruksminister Jon Georg Dale. Men selv om Dale er en solid og markant vestlending fra samme parti, skal det bli tøffe tak å fylle skoene til Olsen.

For det er langt mellom så stødige, engasjerte og intense, og tillitvekkende politiske skapninger i Norge. For politisk skapning er Solvik-Olsen. Men det er sikkert flere enn oss som har tenkt at denne mannen er for real og ekte til å bli partileder og statsminister.

Det blir han altså ikke med det først. Vi kunne fylt mangfoldige nettservere med hva han har oppnådd på taburetten og hvorfor han har blitt så populære i våre kretser.

Jeg velger likevel her bare et lite knippe bilder fra en sommerkveld 2015, da ministeren ble levert på Hjorneskaia, tatt i mot av et øredøvende lufthornorkester - og uten å nøle satt seg bar rattet i lastebil og kjørte selv til grustaket og truckers camp hos Øynebråten på Gardermoen.

Der gikk han rett i dialog med mange engasjerte sjåfører som ikke normalt diskuterer med ministeren en fredags kveld - men gjerne skulle gjort det oftere.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078