Tankbil har veltet - rv111 er sperret

Politiet har slått full katastrofealarm etter tankbilvelt ved Knatterudfjellet nordøst for Sarsborg.

tankbilvelt

tankbilvelt Foto: Jarl Morten Andersen

Publisert Oppdatert

En tankbil lastet med bensin og diesel kjørte av veien og veltet i 09-tiden, og det oppstod lekkasje fra lasten.

Klokken 09.50 var også Borregaards brannvern på plass med tre biler, og i 10-tiden var arbeidet i gang med å skumlegge ulykkesstedet, skriver Sarpsborg Arbeiderblads nettside SA.no.

Like etter klokken 10 opplyste brannvesenet at de har situasjonen under kontroll, og er i ferd med å dytte såkalte "tetteputer" under tankene for å forhindre mer lekkasje.

Folk er evakuert

Politiet bekrefter at ansatte og kunder ved Knatterudfjellet trelast er evakuert på grunn av eksplosjonsfare etter ulykken. Det er ingen boliger i nærheten av ulykkesstedet.

- Bilen har flere tanker, og det er ene tanken med bensin nærmest førerhuset det har gått hull på. Nå er brannvesenet i ferd med å tette denne tanken, opplyser SA-journalist Erik Langsæter.

Mannskapet bekrefter at arbeidet vil ta svært lang tid, og det er foreløpig uklart om det blir nødvendig å tømme hele bilen.

De siste opplysningene fra brannvesenet er at det er planer om å bruke en såkalt "putebil". Ved hjelp av luftputer som klemmes under bilen, er planen å reise bilen opp på alle hjulene igjen før tankene tappes.

Bilen er lastet med noe bensin, men mest diesel. Det er bestilt to biler som skal bistå i arbeidet med å tappe tankene.

Slo full alarm

Det var ved 09 i dag tidlig at politiet ble varslet om en ulykke på riksvei 111 like syd for Knatterudfjellet, noe som førte til full utrykning.

- En tankbil har veltet, og vi har slått full alarm. Brannvesen, politi, ambulanse og bergingsselskap er på plass. Vi har nå sperret av veien cirka 500 meter i begge retninger for ulykkesstedet, sier operasjonsleder Tommy Antonsen i Østfold politidistrikt til sa.no ved 09.30-tiden.

Kan ta lang tid

Politiet opplyser at den store tankbilen er lastet med både bensin og diesel, som lekker ut i veibanen.

SAs journalist Erik Langsæter kan opplyse at tankbilen ligger veltet på siden i grøfta, omlag 100 meter før avkjøringen til Knatterudfjellet trelast. Bilen har kommet kjørende i retning fra Sarpsborg før ulykken, og det ser ikke ut til at andre biler har vært involvert i ulykken.

- Det vil trolig ta veldig lang tid før veien kan åpnes igjen. Brannvesenet opplyser at de har kontroll, men tankene må tømmes, opplyser Langsæter.

I 11-tiden hadde de største køene løst seg, og kjørende fra Sarpsborg anbefales å kjøre om Varteig kirke. I Rakkestad blir trafikken stanset ved Bergenhuskrysset for omkjøring.

Føreren skadet

Politiet opplyser at føreren av tankbilen er skadet.

- Vi vet ikke helt hvor hardt skadet vedkommende er, men ut fra de opplysningene vi har, ser det ikke ut som det er store personskader, opplyser Antonsen til sa.no.