Tanksemien funnet

Settet til en verdi av 3.2 millioner gjenfunnet i Sverige.

Publisert Oppdatert

Tidligere onsdag ettermiddag meldte vi om tanksemien som ble stjålet på Øysand i Melhus kommune. Det var en Scania med en tom Litra-henger som ble stjålet fra Trønderlinjen.

Torbjørn Stavdal hos If forsikring ringte og ba om TransportMagasinets lesere kunne hjelpe i letingen etter det stjålne settet som tilsammen har en verdi på 3,2 millioner kroner.

Les også: Tanksemi stjålet i Melhus

Onsdag ettermiddag ble bilen meldt observert ved Åre i Sverige, og svensk politi rykket ut. Da de ankom plassen fem minutter senere, var settet borte og etterlysninger ble gjort via tungt.no, svensk politi samt tollvesenet.

Funnet på E14 ved Duved

Heldigvis bar det hele frukter denne gang. Settet ble senere på kvelden funnet forlatt på E14 ved Duved, kan Stavdal fortelle ved 22-tiden onsdag kveld.

Da vi ringer kriminalvakten ved Sør-Trøndelag Politidistrikt, kan Bård Jacobsen bekrefte solskinnshistorien.

- Ja, jeg har nettopp pratet med en glad sjåfør som har fått bilen sin uskadd tilbake, kan Jacobsen fortelle. Det var svensk toll som tilslutt fant bilen, og nå har svensk politi foretatt en åstedsundersøkelse for å lete etter spor etter gjerningsmennene. Vi har naturlig nok ingen resultater og kan ikke si noen om gjerningsmennene ennå, sier han.

Venter og avventer "tracking"

TransportMagasinet er kjent med svært mange tilsvarende tilfeller fra Danmark. Der har de dessverre mer erfaring med slike tyverier og det er en vanlig fremgangsmåte å parkere for deretter forlate lastebilene på en landevei eller på et relativt "sikkert" sted en stund etter selve tyveriet.

På den måten unnslipper tyvene dersom bilene har påmontert GPS-sporing. De lar bilen stå alene til de anser det trygt å fortsette ferden - som oftest til nærmeste ferge østover.

Uansett - både politiet og If ønsker å rette en stor takk til våre tipsere. - Det er veldig viktig å ha sjåførenes øyne med seg i saker som dette, avslutter Jacobsen hos politiet i Trøndelag.