Tatt etter tyveri av trekkvogn og semi-henger

Tre utenlandske karer sitter i arresten etter tyveriene. Settet ble gjenfunnet av sjåfører.

Søndag kveld ble settet gjenfunnet mellom Folldal og Hjerkinn.

Søndag kveld ble settet gjenfunnet mellom Folldal og Hjerkinn. Foto: Foto: Terje Næss

Publisert Oppdatert

Det var natt til søndag at en Scania trekkvogn fra Leiv Sand ble stjålet. Den ble kjørt til Stjørdal der tyvene stjal en semihenger tilhørende Veglo.

Deretter ble bil og henger kjørt til et stort industriområde i Malvik.

Det hele vitner om profesjonelle aktører ettersom både trekkvogna ble startet uten nøkler samtidig som gps-enheten ble satt ut av spill - først på henger rundt. 04.00 og deretter på trekkvogna klokken 08.34 ved Sveberg i Malvik.

Funnet av sjåfører

Jungeltelegrafen går heldigvis fort i tilfeller som dette og sosiale medier har bidratt til at flere tyverier har blitt oppklart den siste tiden.

Så også i dette tilfellet.

En lastebilsjåfør fant bil og henger mellom Folldal og Hjerkinn. Ifølge Facebook-gruppa Varslingstjenesten for tungbilsjåfører er kjøretøyet funnet forlatt med estiske skilter. Hengeren var lastet med frosne laksehoder.

Mandag morgen opplyser politiet til adressa.no at to utenlandske statsborgere har blitt pågrepet etter søk med hundepatrulje i terrenget ved funnet.

Ifølge Torbjørn Stavdal i If Forsikring sitter i skrivende stund politiet hos Leiv Sand og går gjennom overvåkningsvideoene, der spesielt en personbil er interessant.

Stavdal forteller at to utenlandske karer kom til semisettet i en kassebil med dieseltank og pumpeutstyr da de ble pågrepet. Sannsynligvis skulle de gjøre klart for neste transportetappe.

Mandag formiddag ble også en tredje kar pågrepet. Alle tre er latviske statsborgere.

Flere tyverier i det siste

Det har vært en rekke tyverier i Trøndelag-distriktet den siste tiden. Det er ikke mer enn et par uker siden at Børstad Transport også hadde ubudne gjester som klippet seg gjennom gjerdet og stjal 13 komplette vinterdekk. - Kanskje dukker de opp på utenlandske biler til vinteren. Isåfall kan det jo hende at de holder seg på veien og ikke sklir ut, sukket Frode Berg hos Børstad da vi for noen dager tilbake ringte ham om tyveriet.