Kjørte for Postnord:

Tatt for ulovlig kabotasje

Dette vogntoget som kjører for Postnord ble i går tatt for ulovlig kabotasje. Trekkvogna var svensk, traileren var norsk, mens sjåføren var rumensk.

Kabotasjetatt! Dette vogntoget som kjørte for Postnord, ble tatt for ulovlig kabotasjekjøring. 
Foto: Statens vegvesen

Kabotasjetatt! Dette vogntoget som kjørte for Postnord, ble tatt for ulovlig kabotasjekjøring. Foto: Statens vegvesen

Publisert Oppdatert
Bjørn Uno Rogneby i Statens vegvesen på Jessheim stoppet nylig et vogntog fra Postnord som hadde brutt kabotasjereglene.

Bjørn Uno Rogneby i Statens vegvesen på Jessheim stoppet nylig et vogntog fra Postnord som hadde brutt kabotasjereglene.

I går tok kontrollørene ved Lillestrøm trafikkstasjon nok en transportør som kjørte ulovlig kabotasje. Denne gangen er det snakk om en transport som kjører for Postnord. Trekkvogna var svensk, traileren var norsk og sjåføren var rumener.

Manglet dokumenter

-Sjåføren kunne ikke vise fram CMR-dokument på inngående last til Norge. Han kunne heller ikke dokumentere når det internasjonale lasset var levert i Norge. Det er som kjent et krav til CMR-dokument som viser at bilen har kommet til Norge i forbindelse med transport av gods fra utlandet til Norge. Når dette ikke foreligger er det et brudd på kabotasjereglene, sier Bjørn Uno Rogneby i Statens vegvesen.

Bilen tilhører svenske Sting Transport AB og Rogneby forteller at de har vært i kontakt med sjåførens sjef i denne saken. Han sa at det var en ren forglemmelse, men kunne vise til tolldokumenter som viste at de hadde hatt last inn i Norge.

Les om da Bring ble tatt for kabotasjebrudd på Jessheim HER

Forglemmelse

-Det blir jo håpløst å bedrive kabotasjekontroll hvis man skal kunne komme opp med dokumentasjon i ettertid. Og et tolldokument viser jo ikke når godset er losset, og det er først når bilen er tom at man har anledning til å kjøre kabotasje. Så lenge sjåføren ikke kan dokumentere når godset er losset så har vi ingen mulighet til å vite hva dette vogntoget har drevet med, sier Rogneby, som mener det er for lettvint å skylde på forglemmelse i slike saker.

-Det hører vi altfor ofte, og hvis det er tilfelle synes jeg det er rart at de ikke får rettet opp i slike ting. Sjefen i det svenske selskapet skyldte også på at reglene i Norge ble endret hele tiden og at det var vanskelig å følge med på dette, forteller Rogneby.

Da vogntoget ble stoppet hadde det vært på en tur mellom Berger og Rudshøgda. Ifølge Rogneby så blir det levert inn en politianmeldelse i denne saken. Lastebilen har kjørt tom ut av landet igjen.

-Det var forøvrig ikke noe gods på vogntoget da vi stoppet den, og siden det er et svensk selskap det her er snakk om så har vi heller ikke noen problemer med å få tak i dem i ettertid, avslutter Bjørn Uno Rogneby i Statens vegvesen.

Les Postnord sin kommentar til saken.

Trekkvogna tilhører Sting Transport AB, mens traileren er norskregistrert. Sjåføren var rumener. 
Foto: Statens vegvesen

Trekkvogna tilhører Sting Transport AB, mens traileren er norskregistrert. Sjåføren var rumener. Foto: Statens vegvesen