23948sdkhjf

Tatt med falsk førerkort

Latvieren forsøkte å omgå kontrollen, men den gikk ikke. Blir saken henlagt?

Det var på fredag at Statens vegvesen holdt kontroll ved Jessheim. Under kontrollen så de på kameraet en liten lastebil som svingte av veien like før kontrollen.

- Det er ikke uvanlig og langt fra ulovlig, forteller Bjørn Uno Rogneby i Statens vegvesen. Det er mange som enten skal levere gods til terminalene rundt her eller som kjører den gamle veien for å slippe bomavgiften. Men det gjør det allikevel interessant for oss å sjekke.

Vi vet hvor bilene som oftest kommer ut i den andre enden, så vi tok turen for å sjekke. Da viste det seg at sjåføren hadde et falsk førerkort. Bilen var norsk og sjåføren kjørte for et asfaltfirma.

- Hvor vanskelig er det å avsløre disse falske førerkortene?

- Det er veldig forskjellig, men i dette tilfellet var det ganske enkelt. Sjåføren hadde en passasjer fra hjemlandet og da vi ba om å se hans førerkort, var de så forskjellige i utførelsen at det holdt med å holde dem opp mot hverandre. Både sjåføren og passasjeren fremholdt at de var ekte, men vi har såpass erfaring at det i dette tilfellet var greit å avdekke.

Dermed ble politiet koblet inn i saken.

Reell fare for henleggelse

Da vi ringer politiet, er det foreløpig lite som har skjedd i saken. Politibetjentene som anmeldte latvieren har ikke rukket å ferdigstille saken. De jobber turnus og er ikke på jobb før senere i uken.

- Slike tilfeller kan falle ut på litt forskjellige måter, forteller Øyvind Kværner ved Ullensaker lensmannskontor. Vi har god erfaring i de tilfellene der vi får koblet inn en politijurist som kan utferdige et forelegg umiddelbart mens sjåføren venter på papirene sine. Jeg tror denne bilen ble stanset på et tidspunkt av døgnet der ikke politijuristen hadde en slik mulighet.

Les også: Vegvesenet får politimyndighet?

- Betyr det at sjåføren er sluppet løs, har reist hjem og ikke vil få noen reaksjon?

- Det er flere faktorer som spiller inn. I dette tilfellet ser det ut til at man har klart å identifisere sjåføren, men så lenge ikke saken er ferdig produsert, er det en reell fare for henleggelse, ja.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094