23948sdkhjf

Tatt med magnet!

- Presset av sjefen min, sa den latviske sjåføren til kontrollørene.

I forbindelse med en kontroll på Magnormoen i forrige uke, stoppet kontrollører fra Statens vegvesen et latvisk vogntog. Sjåføren på vogntoget, en mann født i 1975, hadde visse problemer med å forklare hvorfor skriveren hadde registrert hvile i to og en halv time før han ble stoppet.

Les også: Her ble sjåføren tatt med buksa nede

-Det latviske vogntoget, en treakslet MAN med en fortid i Danmark, ble stoppet på vei inn til Norge. Vi skjønte fort at her var det snakk om manipulering av skriveren, og magneten på gearkassa fant vi da også.

Han fortalte at sjefen hans presset ham til å bruke magnet på turene sine, forteller Bjørn Uno Rogneby i Statens vegvesen til TransportMagasinet.

På spørsmål fra kontrollørene om han hadde gjort dette tidligere så bekreftet han det. Vogntoget skulle losse forskjellige plasser i Norge, men godset blir nok en smule forsinket.

Pålagt ukehvil og anmeldt

-Vi stoler jo ikke på noen informasjon om kjøre- og hviletid når vi avdekker juks som dette. Sjåføren er nå pålagt full ukehvil og både han og arbeidsgiveren hans blir politianmeldt for forholdet.

Vi sa til ham at dette er livsfarlig. I tillegg til ikke å få registrert kjøre- og hviletidene sine, settes jo en rekke sikkerhetsfunksjoner i lastebilen ut av spill på denne måten. Det gjelder jo blant annet funksjoner som ABS-bremser og fartssperre, avslutter Rogneby.

Det foregår mye juks og fanteri i transportbransjen, og magnetbruk ser ut til å bli stadig mer vanlig. Men det er kanskje den eneste måten en billigtransportør klarer å tjene penger?

Gadd vite om norske kunder synes dette er greit så lenge transportprisen er billig nok?

Les også: Slik avsløres falske førerkort

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109