23948sdkhjf

Serbisk juksemaker: : Tatt med manipulert skriver

Da den serbiske sjåføren ble stoppet var dashbordet mørklagt. Det eneste som virket var skriveren som registrerte hvile - uansett!

Det var i forrige uke at kontrollører fra Jessheim trafikkstasjon ønsket å kontrollere et serbiskregistrert vogntog. De flagget inn bilen i en stikkontroll ved Berger, nord for Oslo, og magefølelsen de hadde viste seg å være riktig. Trekkvogna, en eldre Volvo FH, var av de siste modellene før den digitale skriveren kom på plass. Og da kontrollørene sjekket skiva til den serbiske sjåføren, hviste det seg at den bare hadde registrert hvile.

Folka i Statens vegvesen ønsket derfor å se nærmere på vogntoget, og tok det med seg til Jessheim der de har tilgang på grav og annet utstyr, som gjør kontrollen enklere. For at den serbiske sjåføren ikke skulle få anledning til å "fikse" feilen, tok en av tjenestemennene over rattet og kjørte vogntoget til Jessheim.

-Det viste seg at alt på dashbordet var ute av funkjson. Det var rett og slett mørklagt. Det eneste som virket var nåla i skriveren som bare registrerte hvile. Sjåføren hadde manipulert bilen slik at kontakten med skriveren var brutt, forteller Bjørn Uno TRogneby, ved SVV Jessheim til TransportMagasinet.

Ut fra det kontrollørene kunne se var det i beste fall bare tatt en døgnhvil på fem timer. Sjåføren, som hadde kommet til Norge med et lass som skulle leveres i området rundt Skedsmo, var på vei tom til Sverige. Serbia er ikke endel av EU og har derfor ikke anledning til å kjøre kabotasje.

Sjåføren ble pålagt full ukehvil på stedet, og forholdet ble anmeldt til politiet, som skal ha bøtelagt sjåføren for forholdet.

Les også:

Danske tatt for tredje gang

Thon-transport tatt for kabotasje

Stanset magnet-sjåfør

Tatt med magnet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109