Teknoveggen

En hel vegg på kontoret til Pål Kristiansen er dedikert modellbiler. De tre store glassmonterne skjuler en samling som startet på syttitallet og avslører en god porsjon interesse for transportbransjen og Scania som merke.

modellbil

modellbil

Publisert Oppdatert

Pål Kristiansen selger containere i alle varianter fra Balticum Frinab. I familiebedriften H. Kristansen & Sønner AS spiller han også en aktiv rolle.

Modellbilene begynte å komme på slutten av syttitallet, da fikk Pål ofte en modell i forbindelse med anskaffelse av nye biler i firmaet. Den første modellen er fra 1977, en grønn Volvo FL10 med gul container. Flere modeller kom til som gaver fra faren, men utviklet seg til en egeninteresse også. Samlingen stod i utgangspunktet hjemme, hvor den begynte å samle opp støv ettersom den vokste. Et glassmonter ble satt inn på kontoret, men ble kjapt fylt opp. To glassmontere til måtte til for å huse samlingen som i dag utgjør en imponerende vegg på kontoret hans.

Det er modeller i forskjellige skalaer og fra flere produsenter, men bilene fra Tekno utgjør hoveddelen av samlingen i dag. Disse modellene kan koste deg alt fra en tusenlapp til over 3500 kroner for de spesielle utgavene. At det er Scania som dominerer skyldes først og fremst at merket ligger Påls hjerte nærmest.

Tro kopi

En imponerende tankbil tar opp en hylle alene, og er nok den som tiltrekker seg mest oppmerksomhet. Denne bilen er en tro kopi av en trekkvogn som ble satt drift i familiebedriften i 2001. Detaljene er 100% tro mot originalen, bortsett fra størrelsen da. Her kan man se hydraulikkslanger og luftslanger på både bil og henger, alt nøyaktig gjengitt. Bilen ble bygget etter tegningene av bilen og hengeren i tillegg til bilder og kostet firmaet den nette sum av 25000 kroner.