Tiltak mot transportkriminalitet

Onsdag 23. mai arrangerte stortingsrepresentant Bård Hoksrud og FrP et seminar om situasjonen med kabotasjekjøring, sosial dumping og organisert kriminalitet i transportsektoren.

Publisert Oppdatert
Bård Hoksrud mener den norske regjeringen har gjort for lite for å bekjempe kabotasjekjøring.

Bård Hoksrud mener den norske regjeringen har gjort for lite for å bekjempe kabotasjekjøring.

- Det skjer dessverre mye ulovlig i bransjen, og det er norske, ærlige sjåfører som lider på grunn av ulovlig kabotasjekjøring og sosial dumping, slår Bård Hoksrud fast.

Seminaret, som ble avholdt på Stortinget, hadde foredragsholdere fra Danmark, Sverige, Norge og EU. Lederen for EU-prosjektet "Prevention of Cargo Crime", Håkan Carlsson, var krystallklar i sin konklusjon:

- Det er omfattende og organisert kriminalitet som truer sikkerheten på veiene, og arbeidsforholdene for ærlige yrkessjåfører. Motivasjonen er utelukkende penger, sa Carlsson.

Thomas Morell, som representerer det svenske forbundet for lastebilsjåfører, fortalte om utfordringene de daglig møter i Sverige:

- Det er tyveri av diesel, kabotasjekjøring og sosial dumping. Dette utføres av kriminelle nettverk som er godt organiserte, som ofte annonserer helt åpent på internett, sa Morell.

Hoksrud mener den norske regjeringen har gjort for lite for å bekjempe kabotasjekjøring og illegal virksomhet som truer norske lastebilsjåførers sikkerhet og livsgrunnlag.