Tjener fortsatt penger

Paccar Inc., som blant annet står bak lastebilmerkene Peterbilt, Kenworth og DAF, har ikke tapt en krone på 70 år. Selv etter katastrofeåret 2009s første seks måneder har de tjent menger, selv om overskuddet gikk kraftig ned i forhold til samme periode i fjor.

Publisert Oppdatert

Amerikanske Paccar kan vel kalles en amerikansk eventyrhistorie? Siden starten for snart 104 år siden, har de så å si aldri hatt røde tall i regnskapet. i år, da de aller fleste lastebilprodusentene har katastrofetall i regnskapene, holder Paccar fortsatt stilen.

I årets seks første måneder omsatte de for 3,83 milliarder amerikanske dollar, en kraftig nedgang fra de mer enn 8 milliardene de omsatte for de seks første månedene i fjor.

Allikevel hadde de et overskudd etter årets seks første måneder på 52,8 millioner dollar. Overskuddet i tilsvarende periode i fjor var på hele 605,8 millioner dollar. I følge toppsjefen Mark C Piggot, har Paccar en sterk økonomisk ryggrad som gjør det mulig å investere for framtiden, forbedre produksjonseffektiviteten samt utvikle nye produkter.

Paccar mener at markedet for tunge lastebiler i USA og Canada vil vokse litt neste år, og havne på mellom 110.000 og 140.000 kjøretøyer.