Tjente fett på togkrisen

Publisert Oppdatert

Samtidig med at NSB registrerte 130 00 togforsinkelser og 6423 innstilte tog i fjor, fikk NSB-sjef Einer Enger en personlig oppmuntring med 720 000 kroner i lønn, pensjon og andre ytelser, skriver ukeavisen Ledelse.

- De rød-grønne skryter av hvor mange penger de gir. Men likevel ser ikke vi togbrukere noen sport til fremdrift. En så stor økning står ikke i samsvar med det NSB har levert av resultater. Det må være et samsvar mellom lønn og prestasjon, sier Venstres nestleder i Stortingets transportkomité, Borghild Tenden, til Aftenposten.

I fjor gikk kritikken mot NSB på at dårlig planlegging første til stor mannskapsmangel som igjen førte til at mange tog måtte innstilles. NSB klarte heller ikke å nå sine mål om punktlighet og samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) uttalte at "Vi kan ikke ha det slik vi har det nå". Men NSBs konsernsjef fikk likevel 21 prosent lønnsøkning.

Høyres Trond Helleland er også kritisk til Engers lønnshopp og mener den ikke står i stil tilresultatene, skriver Aftenposten