TNT åpner ny mega-hub

Den nye TNT-huben ved flyplassen i Hannover dekker et område tilsvarende ni fotballbaner.

TNTs nye mega-hub ved Hannover flyplass.

TNTs nye mega-hub ved Hannover flyplass. Foto: FOTO-GENZ

Publisert Oppdatert
Administrerende direktør i TNT Norge, Terne Ragnem.

Administrerende direktør i TNT Norge, Terne Ragnem. Foto: Foto: TNT

Etter sju måneder med bygging har TNE Express tatt i bruk sin nye mega-hub ved flyplassen i Hannover. Området rommer blant annet en ny avansert sorteringssentral, og dekker et areal på over 62 000 kvadratmeter.

Det operative hjertet i det nye TNT-bygget er transferstasjonen, som alene dekker 10 000 kvadratmeter - over det dobbelte av TNTs gamle Hannover-hub.

Selve bygningen er 450 meter lang og rommer 40 lastebilramper. I huben videreføres pakker og andre forsendelser fra TNTs fly som lander flere ganger daglig i Hannover.

- Huben i Hannover er en av de største ekspressfasilitetene i Tyskland, og et viktig knutepunkt for våre internasjonale og europeiske fraktnettverk. Disse inkluderer TNTs veiforbindelser til Skandinavia og Øst-Europa, i tillegg til våre flyforbindelser til København, Turku i Finland og Warszawa, sier Terje Ragnem, administrerende direktør for TNT Norge.

I tillegg til at den forbedrer TNT Express' operative kapasitet, vil den nye Hannover-huben romme en rekke kontorplasser. De 200 ansatte får hele 3000 kvadratmeter moderne kontormiljø å boltre seg i.