TNT mest bærekraftig for fjerde år på rad

Det globale transportselskapet TNT er igjen kåret til verdens mest bærekraftige transportselskap.

tnt

tnt

Publisert Oppdatert

Dette fremgår av en rapport publisert av SAM, som er spesialist på investeringer i bærekraftige selskaper, og som hvert år gjennomfører denne målingen av bærekraftighet. TNT scorer høyt på alle indeksens kriterier: økonomiske, miljømessige og samfunnsmessige resultater.

Dette er fjerde år på rad at TNT havner på toppen av Dow Jones-indeksen.

- Vi er stolte av at TNT nok en gang har beholdt posisjonen som supersektorleder på Dow Jones' Sustainability Index. Topplasseringen forteller kundene våre at vi tar bedriftsmessig samfunnsansvar svært alvorlig, samtidig som den vitner om at vår globale innsats for økt bærekraftighet ikke er en kjepphest, men et langsiktig fokusområde som vi stadig investerer i, sier Terje Ragnem, administrerende direktør i TNT Norge AS.

Satt mål

TNT har lenge hatt sterkt fokus på å øke gjennomsiktighet og bærekraftighet i bedriften, samt å redusere bedriftens klimaspor. Selskapet har satt et mål om å redusere sitt CO2-utslipp med 45 prosent (sammenlignet med 2007-nivå) innen 2020, og har i tillegg sterkt fokus på bedriftsmessig samfunnsansvar gjennom sitt partnerskap med FNs Matvareprogram (WFP) for å bidra til arbeidet med å bekjempe sult.