23948sdkhjf

Tok 12 rumenske dieseltyver på fersken

Det var i Skaraborg at det svenske politiet nå har pågrepet en liga som mistenkes for å ha stjålet diesel over hele broderlandet.

Ikke mindre enn tolv personer ble tatt på fersken da de forsøkte seg på et Preem/Såifa-anlegg i Skaraborg, melder Svensk Åkeritidning.

Heldigvis var anlegget utstyrt med et såkalt CMS-system fra Codab. - Det er egentlig et ganske enkelt system som rett og slett måler nivået i tankene. Dersom væskenivået synker uten at det går diesel gjennom pumpene, er det enten hull i tanken - eller så stjeles det, forteller prosjektleder Niels Bengtsson i Codab til det svenske lastebileierforbundet.

Systemet sendte automatisk en melding til Preem/Såifas interne alarmsentral, som deretter tok kontakt med politiet. En patrulje kom kjapt på plass og kunne inkassere ikke mindre enn 12 rumenske personer som man mistenker har stjålet store mengder diesel over hele landet.

Det er altså ikke bare her til lands at problematikken rundt dieseltyverier har økt. For en måned siden stoppet politiet en lastebil som hadde flere tusen stjålne liter diesel i lasterommet.

Dette var stjålet fra en Preem-stasjon - også denne i nærheten av Skaraborg. Tilsammen fire rumenske menn ble dengang tatt for ugjerningen.

Fremgangsmåten kan med andre ord minne veldig om hva vi har vært vitne til også her til lands.

Alt var klart for dieseltyveri

Rumenske dieseltyver tatt

Dieseltyver herjer fritt

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062