Tollpost Globe satser på Langhus

Tollpost Globe AS satser storstilt ved å bygge en ny godsterminal på Langhus på drøye 12 500 kvm i juni 2014. Bulk Eiendom AS står for utbyggingen.

Publisert Oppdatert

Om Tollpost Globe

  • Tollpost Globe er et av Norges tre største transportselskaper og eies av PostNord.
  • Selskapet sysselsetter nå ca 1.400 medarbeidere inkludert 200 egne sjåfører samt i tillegg 800 innleide sjåfører.
  • Tollpost Globe har 37 avdelinger med hovedkontor på Alfaset i Oslo, og har i tillegg over 1.100 utleveringssteder for pakker til private (B2C).
  • Selskapet håndterer mer enn 70.000 kolli og 30.000 paller hver eneste dag, og har en omsetningen på cirka 3,6 mrd norske kroner.

Om Bulk Eiendom

  • Eiendomsutvikler innen lager, logistikk og industri
  • Etablert høsten 2006 av Peder Nærbø, Torbjørn T. Moe og Trygve H. Roald.
  • Utviklet ca 220.000 kvm nybygg innen logistikk siden oppstart med totalverdier på ca. 3,5 mrd.
  • Utvikler ca. 1.500 mål langs E6 på strekningen Moss-Gardermoen
  • Utvidet til Sverige i 2013 igjennom bygging for XXL i Örebro

Tollpost Globe AS har inngått en 15 års leieavtale med Bulk Eiendom på Fugleåsen ved Langhus i Ski kommune. Tollpost Globe skal leie et nybygg på ca. 12.444 kvm hvorav 1.486 kvm blir kontor/personal rom og terminal på hele 10.958 kvm som vil bli en av Norges største terminaler.

- Byggingen vil starte høsten 2013 og det nye anlegget skal være ferdigstilt og i full drift i juni 2014. En ny terminal på Fugleåsen i Ski vil muliggjøre en mer effektiv drift, positive miljøeffekter og bedre transportløsninger for våre kunder, sier økonomidirektør i Tollpost, Runar Steen.

Etableringen på Fugleåsen vil dra nytte av god infrastruktur som inkluderer nær forbindelse til E6, E18 og Oslofjordtunnelen samt nærhet til jernbaneterminalen på Alfaset.

Tollpost Globe vil disponere et netto tomteområde på ca. 60 mål som er omtrent 25 % av det 240 mål store området og dermed største enkeltprosjekt på Fugleåsen. Det er det tredje prosjektet Bulk Eiendom etablerer på sin logistikkpark i Ski kommune.

Les også: Bygger nytt anlegg ved Ski

Les også: Ontime på plass i nye lokaler

Bulk Park Fugleåsen

- Vi er veldig stolte over at Tollpost Globe har valgt å etablere seg hos oss på Bulk Park Fugleåsen, sier Peder Nærbø, partner i Bulk Eiendom.

- Tollpost Globe befester at Bulk Park Fugleåsen er et hovedknutepunkt for logistikk på Østlandet og nå går vi inn i sluttfasen av etableringer der, sier Nærbø som regner med at området er nærmest fulltegnet i løpet av året og at det nå blir enda mer press på de gjenværende prosjektene.

Tomten på 303 mål ble kjøpt uregulert av Ski Kommune og overtatt av Bulk Eiendom i desember 2010. Siden er den omregulert og opparbeidet samt at ett prosjekt er ferdigstilt og et annet under bygging. Ved etableringen av Tollpost vil eiendomsverdiene på Bulk Park Fugleåsen passere en milliard kroner.

Les også: Flytter fjell