Tor I. Berge til Bertel O. Steen

Publisert Oppdatert

Styret i Bertel O. Steen AS har ansatt Tor I. Berge (48) som ny konsernsjef.

Berge har omfattende leder- og bransjeerfaring, og kommer fra stillingen som visepresident for Toyota Motor Russia der han har vært i et drøyt år.

Tor I. Berge var frem til 2008 administrerende direktør i Toyota Norge AS. Han har arbeidet i Toyota Norge fra 1985 både som innkjøpssjef, ettermarkeds-/logistikksjef, viseadministrerende og administrerende direktør.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på nye oppgaver i et spennende konsern. Jeg opplever Bertel O. Steen som en veldrevet organisasjon med mange flinke medarbeidere med høy kompetanse. Dette til tross, tror jeg likevel at det finnes utfordringer som skal løses også i denne organisasjonen, sier Tor I. Berge i en melding.

Berge har et usedvanlig sterkt renomee som leder, ikke minst i Toyotas europeiske operasjoner.

Samtidig har styret besluttet å styrke satsingen på virksomhetsområdene utenfor bilvirksomheten.

Trond Vidar Sagen (47) tiltrer stillingen som visekonsernsjef med ansvar for disse virksomhetsområdene. Sagen har vært i Bertel O. Steen siden 2003 som konserndirektør for økonomi og finans, og har det siste året vært konstituert i stillingen som konsernsjef.

- Jeg søkte stillingen som konsernsjef, men når jeg ser hvem styret har valgt, føler jeg meg ikke forbigått. Berge er et fornuftig valg for Bertel O. Steen, og jeg ser frem til å samarbeide nært med ham, sier Sagen.

Tor I. Berge tiltrer stillingen senest 1. oktober 2009, og Sagen fortsetter som konstituert konsernsjef frem til det.