Scania sjåførkonkurranse:

Torunn vant på messa!

I forbindelse med TRANSPORTmessa på Gardermoen avholdt Scania delfinale i sin sjåførkonkurranse for Østlandsområdet. 29 år gamle Torunn Sneis fra Vinterbro slo knockout på alle!

Torunn Sneis vant delfinalen i Scania sjåførkonkurranse på messa. Nå er hun klar for finalen i Bergen.

Torunn Sneis vant delfinalen i Scania sjåførkonkurranse på messa. Nå er hun klar for finalen i Bergen. Foto: Norsk Scania AS

Publisert Oppdatert
Spente deltager før "avspark". Bak fra venstre Tor Åge Johansen, Thomas Negård, Magne Flakk. Foran fra venstre: Remi Sørensen, Torunn Sneis, Anders Sundsmoen.

Spente deltager før "avspark". Bak fra venstre Tor Åge Johansen, Thomas Negård, Magne Flakk. Foran fra venstre: Remi Sørensen, Torunn Sneis, Anders Sundsmoen. Foto: Norsk Scania AS

I forkant av messa på Gardermoen hadde alle sjåførene som skulle konkurrere om en plass i delfinalen gjennomgått så vel teori som økonomikjøring. På Gardermoen skulle klinten skilles fra hveten i form av en ferdighetskjøring som kalles "Knock the pin".

På en relativt trang bane er det satt opp to blå og en rød kjegle i hvert hjørne. Ved hjelp av vogntoget skal man velte de røde kjeglene så de faller mellom de blå. De foran vogntoget skal veltes ved hjelp av forhjulene, mens de bak hengeren skal veltes ved hjelp av bakparten på hengeren.

Høres lett ut synes du? Ikke i det hele tatt. For det hele går nemlig på tid og er man uheldig å velter de blå kjeglene, eller ikke får den røde til å dette mellom de blå, må man ut av førerhuset, sette det hele på plass igjen, før man prøver en gang til.

Jaktstart

-Dette gjennomføres som en jaktstart. Det betyr at det legges på 15 sekunder fra beste til nestemann og så videre, avhengig av hvordan dere gjorde det på økonomikjøringen. Den som har lengst tilleggstid må vente inntil man har brukt opp tilleggstiden, mens den som ligger best an kan starte med en gang, forklarte Vidar Fagersand ved Scania Demosenter de spente deltagerne.

Ledet etter økonomikjøringen

Det var seks unge sjåfører som skulle bryne seg i denne første delfinalen. De seks var Tor Åge Johansen fra Andebu, Anders Sundsmoen fra Solbergelva, Thomas Negård fra Knapper, Remi Sørensen fra Sande i Vestfold, Torunn Sneis fra Vinterbro og Magne Flakk fra Sem. Spenningen var til å ta og føle på da alle kandidatene fikk beskjed om hvordan de lå an før lørdagens utslagskonkurranse. Og presset var nok ekstra stort på Torunn som fikk beskjed om at hun ledet etter økonomikjøringen.

Men det så ut til at hun klarte å holde nervene i sjakk, og klokka to ble det klart at hun gikk seirende ut av den siste øvelsen. Dermed er hun klar for finalen i Bergen den 18. august. Vi gratulerer Torunn så meget med delseieren. Til daglig jobber hun som yrkessjåfør hos Bama, og etter seieren håper vi at arbeidsgiveren vet å gjøre stas på henne.

De neste delfinalene finner sted under Jæren Tungbilmesse og Nord-Norges Transportmesse den 1. og 2. juni, mens selve finalen som nevnt går av stabelen i Bergen 18. august.