Traktorføreren dømt etter dødsulykke

Den 25 år gamle mannen som kjørte på en barnevogn og drepte en baby, er dømt til 90 dager fengsel.

vei blur

vei blur

Publisert Oppdatert

I følge Romerikes Blad ble føreren fra Sørumsand i Oslo tingrett også dømt til å betale barnets foreldre 100.000 kroner i erstatning og får inndratt førerkortet i to år.

Det var i mars den tragiske ulykken skjedde i Hoffsveien i Oslo. Faren var på vei til barnehagen med sin halvannet år gamle sønn i barnevogn da 25 åringen kom kjørende i en større traktor og ikke stanset foran fotgjengerfeltet. Barnet ble overkjørt og døde på stedet.

Tiltalte kjørte en traktor som var påmontert et lasteapparat og en kombinert vaske/feiemaskin. Traktoren hadde en overlast på nærmere 1.500 kilo og sidespeilene var ute av funksjon.

Da mannen med sønnen i barnevogna gikk over veien i et fotgjengerfelt, stanset ikke 25-åringen. Da fotgjengeren forsto at traktorføreren ikke stoppet, trakk han barnevognen tilbake for å unngå å bli påkjørt.

Gutten falt ut av vogna, havnet under det ene traktorhjulet og døde momentant.

Han forklarte at han kjørte i ca. 20 kilometers fart da han nærmet seg fotgjengerovergangen og at han på grunn av dørstolpene på førerhuset og lastearmene på hver side av fronten på traktoren ikke så fotgjengeren som trillet sønnen.

- Tiltalte har ikke gjort nok for å eliminere faremomentene som fulgte av at trafikkbildet var komplisert og at traktoren som følge av blindsoner og overlast representerte en spesiell fare, heter det i dommen i følge Romerikes Blad.