Transport 2011 i gang

Den første transportmessen i Herning fant sted i 1988, nå etter fire års dvale er den tilbake med over 31.000 kvadratmeters utstilling.

Transport 2011 Herning messe danmark

Transport 2011 Herning messe danmark

Publisert Oppdatert

Etter fire års opphold er Transportmessa i Herning tilbake, denne gang med optimistiske signaler fra det danske markedet. Med 260 utstillere ble den store danske transportmessa i dag åpnet av den danske transportministeren Hans Christian Schmidt.

- Selv om den økonomiske krisen ikke er helt over enda, synes jeg at Transportmessen er et tegn på at vi går mot bedre tider. På messen kan man legge merke til optimisme og fremgang for dansk transport, forklarte han i dag da han offisielt åpnet messen.

Flere av utstillerne har laget flotte områder, som eksempel har Mercedes Benz laget sin egen lille miniatyrby med gater, bussholdeplasser og anleggsgrop. Volvo har utstilling både utvendig og innvendig med blant annet lansering av det nye nettstedet worldtrucker. Lanseringen skjer i en showtrailer spesialbygget for formålet av selve Henrik Guldager.

Nye temaer

Det er ikke bare nye lastebiler, påbyggene og skinnende trekkplaster som preger det store messeområdet i år. Det er også satt av tid til politisk debatt som hver dag finner sted på det som har fått navnet messens "m ini-Christiansborg". Andre fokusområder er utdannelse, nyheter, workshops og underholdning.

Cruising med Boje

Allerede den første dagen har det vært action. På uteområdet hadde Volvo disket opp med fem FMX, to showtrailere og noen kundebiler. Midt i blant dem sto Boije Overbrinks Mean Green Hybrid og gikk på tomgang. Folkesamlingen økte raskt og straks begynte den grønne hybriden å rulle sakte mot en oppvisningsbane. Der satte Boije, uten problemer, standarden når det både gjelder lyd og aksellerasjon. For med D16-motorens 1900 hestekrefter og 5500 Newtonmeter som får ytterligere hjelp av en 140 kilowatts elektromotor som gir ytterligere 1000 Nm havner hybridbilen til Boje på 2100 hestekrefter og 6500 Newtonmeter i dreiemoment.

Vi kommer tilbake med mer.