23948sdkhjf

Transportbotschafter hjelper flomrammede i Tsjekkia

Mens vi her hjemme sitter på tørr og trygg avstand og følger med på de mange bildene og reportasjene fra flomkatastrofen rundt om i Europa, har foreningen Transportbotschafter e. V. handlet raskt og gitt en hjelpende hånd i Tsjekkia.

Foreningen Transportbotschafter ble stiftet av IT-foretaket TimoCom fra Düsseldorf, og fungerer som interesseorganisasjon for transportbransjen.

Det ble satt i gang en innsamlingsaksjon for de rammede i samarbeid med en lokal radiostasjon og den lokale pressen. Forrige helg la to av medlemmene i Transportbotschafter-teamet i vei med TimoTruck til Ústi for å sikre at de innsamlede pengene og gavene fra firmaer og privatpersoner i Düsseldorf skulle komme frem raskt og ubyråkratisk.

TimoCom-medarbeiderne bidro i tillegg selv med til sammen 6000 €, og fraktet 25 paller med innsamlede bøtter, skurekoster, hansker og rengjøringsmidler.

De to sjåførene ble tatt i mot på stedet av kollega Jan Hruby fra den tsjekkiske avdelingen. Han har direkte kontakt med krisepersonellet, og understreker nok en gang hvor viktig denne aksjonen er:

"Vi er avhengig av hjelp fra utlandet. Byen vår ble hardt rammet av flommen, og vi trenger sårt både penger og hjelpemidler som for eksempel rengjørings- og vaskepreparater. Samarbeidsklimaet mellom tyskere og tsjekkere er fabelaktig."

Alliance Manager Jochen Dieckmann fra Transportbotschafter-foreningen er imponert over hvordan man har blitt tatt i mot: «Bypolitisjef og leder for krisepersonellet, Pavel Bakule fra Ústi, har takket oss flere ganger for hjelpen. Vi kjørte med lastebilsirener og politieskorte fra rådhuset og gjennom byen, og folk regelrett jublet over å se oss.»

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062