TRANSPORTmessa 2009 stadig aktuell

Siden Herning 2009 er avlyst, er nok TRANSPORTmessa 2009 på Gardermoen mer aktuell enn tidligere? Vi spør Dag Nordvik, talsmann for arrangørgruppa.

Publisert Oppdatert

Ryktene om Herning's trange kår har versert noen dager, men nå er det bekreftet fra dagens møte på Børsen i København: Herning 2009 er avlyst.

På møtet ønsket ikke deltakerne å bruke akkurat det ordet, men snakket gjerne om en utsettelse til 2010.

Slik lyder den offisielle meldingen fra MCH Messecenter Herning:

Næste års Transport-messe i MCH Messecenter Herning bliver ikke til noget. Derimod satser MCH sammen med lastbilimportørerne, DTL og Danske Busvognmænd at gennemføre en ny transportmesse i 2010. Aflysningen af 2009-messen er sket i lyset af finanskrisen og afmatning i transportbranchen. En række udstillere, herunder Lastbilgruppen med landets syv største lastbilimportører, har bedt MCH om at udsætte messen, som efter de nye planer vil blive gennemført i dagenen 21.-24. april 2010.

Dag Nordvik (2.rekke til venstre) er talsmann for den gruppen av bransjefolk som er med i arrangementkomitéen for TRANSPORTmessa på Gardermoen i 2009, et arrangement som tungt.no tidligere har beskrevet, og som har sitt eget konsept.

- Vi kan vel si at i dagens finansielle situasjon er dette ingen bombe, at danskene velger å avlyse neste år. Men det setter ikke Gardermoen- messa i noe svakere lys, snarere tvert om.

- Nettopp fordi det er lagt såpass vekt på nettopp kostnadene, og fordi vi mener å ha tilpasset konseptet så godt som vi har, later det til at vi er mer aktuelle enn noensinne, understreker Nordvik.

- Vi har hørt europeiske produsenter setter spørsmålstegn også ved RAI i Amsterdam?

- Ja, den er blitt kalt en "lokal nederlandsk messe", og kommer nok i skyggen av IAA på flere måter.

- Konklusjonen er at messa på Gardermoen i mai neste år er mer aktuell enn noensinne?

- Ja, definitivt. Og at det blir godt mottatt ser vi på påmeldingene. De er allerede på plass i stort monn.