23948sdkhjf

Transportmessa flyttes til Hellerudsletta!

Samtidig endrer vi tidspunktet for Norges største transportmesse, fra september til juni.

Det er med et snev av stolthet at «messegeneralen» Bjørn Magnussen kan fortelle at TransportMessa på Gardermoen nå flyttes til et profesjonelt messeanlegg, med topp fasiliteter og kortere avstander utstillerne i mellom. Ikke blir det dyrere heller, utstilleravgiftene økes ikke med en eneste krone!

Gardermoen

Vi har hatt det kjempefint på messeområdet vi har leid av Norsk Dragracing Gardermoen, men det er en kjensgjerning at transportmessa har vokst seg stadig større, og den ene lange handlegata har blitt lengre og lengre.

Messa vår vokste seg også ut av Biri travbane for mange år siden, så sånn sett er det ikke unaturlig det som nå skjer.

Den nye «adressa» blir Exporama Senteret på Hellerudsletta, vegg-i-vegg med E6 rett ved avkjøringen til Kjeller.

Vi har jo snakket varmt om Gardermoen på grunn av nærheten til Oslos hovedflyplass, men selv om messa nå flyttes nærmere Oslo så betyr det ikke mer enn et kvarters lengre busstur fra flyplassen på Gardermoen.

Til gjengjeld kan vi da friste med et proft anlegg med blant annet bedre utstillingsmuligheter. De som tidligere holdt til i teltrekka på Gardermoen, flytter nå innendørs i en utstillingshall, mens de som skal stå ute får meget gode områder å stille ut på, områder som består av hardvalset freseasfalt som er lagt med litt helling for å unngå vannansamling i tilfelle det skulle komme en liten regnskur.

I juni

Årets transportmesse gikk av stabelen den første helga i september, men det blir det en endring på fra neste år.

Da endres datoen og heretter kommer messa til å gå av stabelen den tredje helga i juni, det er altså 18. - 20. juni neste år.

Det er flere årsaker til flyttingen fra september til juni. Ikke minst er dette gjort for å klare å holde prisene så langt nede som mulig. Derfor valgte vi datoer i en periode der Exporama Senteret ikke har det største belegget.

Videre unngår vi på denne måten å komme for nær datoene for den årlige Dyrsku´n på Seljord, og den store transportmessa på Elmia i Jönköping, som arrangeres hvert andre år.

Medaljens bakside er at den lange publikumsgata der alle fikk lik eksponering er en saga blott. Men den begynte da også å bli i lengste laget, og skulle man for eksempel innom samme utstiller flere ganger, så ble det veldig mye gåing.

På anlegget på Hellerudsletta blir det på den måten en mer kompakt messe som bør være vennligere for føttene til både utstillere og publikum. Og vi kan fortelle at Quality Hotel Olavsgaard er booket opp til utstillere som kommer langveisfra. Og det til vårt messekonsepts velkjente leveregel; lavest mulige priser for våre utstillere!

Truckers Camp

Hva så med trailerparkeringa som har vært i det store sandtaket til Øynebråten Transport AS? Det velger vi å fortsette å ha på samme sted som tidligere, og som har vært brukt til dette formålet siden 2009.

Vi hadde rett og slett ikke fått til denne trailerparkeringen – en happening som er som julekvelden for de som er der denne helgen – uten Helge og Olav Øynebråtens flotte holdning til alle sjåførene som parkerer hos dem.

Det er nemlig ikke enkelt å finne parkering for flere hundre lastebiler og vogntog nærmere det nye messeområdet, og med shuttlebusser som frakter folk mellom Truckers Camp og utstillingsområdet så er det ikke snakk om mer enn et kvarter ekstra i buss for dem heller. Og bussene går selvsagt nonstop fra både Truckers Camp og flyplassen.

Vassendgutane

Det skjer for øvrig nye og spennende saker i grustaket neste år. Et av Norges mest populære liveband, nemlig Vassendgutane, skal holde konsert på Truckers Camp. Og når det gjelder mat og drikke skal dette gjøres på en litt spesiell måte neste år.

Det blir nemlig servering av mat og drikke fra en spesialbygd serveringsbil som konstant vil forsere det store parkeringsområdet, sakte frem og tilbake på krabbegear, hele fredag- og lørdagskveld. Dette som et tilbud til sultne og tørste sjåførmager.

Vi gleder oss til å treffe dere alle sammen 18. til 20. juni i 2015, til TransportMessa med ny plassering på Exporama Senteret på Hellerudsletta. Dette blir knallbra!

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078