23948sdkhjf

Tre vogntog stjålet på Fauske

Men tyvene kom ikke langt. En kjørte utfor og to ble tatt med GPS. Gjett hvor tyvene kom fra?

Det var natt til søndag at tre trekkvogner og tre hengere ble stjålet på Fauske. Først koblet tyvene av hengerne på to trekkvogner ved Scania og kjørte til Bring-terminalen.

Der fant de to hengere hvorav iallefall den ene var fullastet med fisk, som de koblet på. Disse skal ha tilhørt Cargonet.

Så toppet tyvene det hele ved å stjele et komplett sett tilhørende et firma i Harstad.

Funnet i Finland

Til avisa Nordland forteller eier av de to førstnevnte trekkvognene, Kjell Mohus i Salten Havneservice, at han nå har fått melding fra politet at de er funnet - i Finland.

Etter hva Mohus har blitt fortalt, var hengerne utstyrt med GPS-sendere. Dermed kunne de bli lokalisert såpass fort.

Nå er fire personer fra Litauen pågrepet for ugjerningen. Disse er begjært utlevert til Norge.

Sistemann kjørte utfor

Men hva med det tredje vogntoget?

Joda, det er også funnet. Det kom ikke lenger enn til Sverige. Med dårlig sikt og elendige kjøreforhold, gikk det ikke bedre enn at vogntoget kjørte utfor og havnet i grøfta - bare noen timer etter at det ble stjålet.

Svensk politi har loggført at en bergingsbil like før klokken 15.00 søndag meldte om ulykken. Da politiet kom til stedet var sjåføren borte.

Enormt problem i Danmark - lite i Norge

Vi vet at det i Danmark foregår enormt med slike tyverier. Bare i 2009 ble det stjålet 107 lastebiler i nabolandet. En rekke av disse forsvant over grensene til Øst-Europa. De danske forsikringsselskapene forteller at det hver helg stjeles lastebiler. Ofte foregår det slik at tyvene starter i Nordjylland med å stjele en lastebil. Deretter kjører de gjennom Jylland og finner en kjøletrailer. Så går ferden sydover og østover.

Les også: Enormt med lastebiltyverier i Danmark

Men i Norge har vi vært forskånet for slike tyverier. Informasjonssjef i If forsikring, Jon Berge, fortalte til TransportMagasinet i fjor at det i 2010 bare var to biler og én henger som var meldt stjålet i If sitt system.

Hardner det til nå?

Les også: Fant stjålet lastebil ved hjelp av Dynafleet

Les også: Stjålet - men bare noen timer

Les også: SMS-varsling fakket tyvene


Vis større kart

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063