Trivelig i Svingen

Godværet gjorde årets anleggsutstilling i Svingen ved Halden til en trivelig opplevelse. Og nå går det bedre både for maskinimportørene og entreprenørene.

Publisert Oppdatert

Anders Johnsen fra Oslo og Egil Åvik fra Oppegård hadde begge tatt turen til Halden for å se på maskiner og treffe kjente. - Anleggsbransjen er ikke bare jobb, det er mer en livsstil, forteller Johnsen, som driver eget A/S og har nok å gjøre. Likevel tar han seg tid til å dra på utstillinger og messer. Både Anders og Egil var på Bauma i München i april og Anders har vært på Svingen så lenge han kan huske.

I år var det 19. gang anleggsutstillingen i Svingen ble arrangert, i regi av Maskinentreprenørenes Forbund, avdeling Østfold. - Mange entreprenører sier at de har veldig mye å gjøre for tiden. Og det er bra, sier distriktssjef i MEF, avdeling Oslo/Akershus og Østfold, Jon Stenrud.

29 utstillere var på plass, men ingen av de store norske importørene. Dermed ble scenen i stor grad overlatt de lokale maskinimportørene. Størst i år som i fjor, i areal og antall maskiner, Askim-firmaet Rosendal Maskin, som importerer både JCB og Doosan til Norge. Doosan har som kjent også Bobcat og Moxy i porteføljen.

I Svingen er det nok å finne på for både små og store. Her kunne de yngste prøve maskiner - i kontrollerte former. Søndag ble det også arrangert en uhøytidelig maskinførerkonkurranse for de litt mer voksne.

Ellers var det satt enda sterkere fokus på sikkerhet i år enn tidligere og det var ikke hvem som helst som fikk slippe til på maskinene. Bransjen har lært av et par nestenulykker, blant annet en på Dyrsku'n i fjor som lett kunne ha endt med tragisk utfall.