Tromsø: Veiprising fra 2013

Onsdag vedtok kommunestyret i Tromsø å innføre veiprising fra 2013. Natur og Ungdom jubler.

Foto: Svein-Ove Arnesen

Publisert Oppdatert

Natur og Ungdom gratulerer Tromsø som den norske byen som går lengst i å forplikte seg, og håper andre byer som Bergen, Trondheim og Oslo nå følger etter.

Vedtaket gikk gjennom i kommunestyret med stemmene fra Ap, SV, KrF, Rødt og Venstre.

Nå vil flertallet i bystyret bruke de neste fire årene på å bygge opp de miljøvennlige alternativene til bilen, som opprusting av busskur og kollektivtilbud, gang- og sykkelveier, gratisparkering for el-biler og utskifting av kommunens egen bilpark.

Slik skal innbyggerne ha alternativene klare idet veiprisingen trer i kraft.

Natur og Ungdom er fornøyde med at Tromsøs befolkning slik får både gulrot og pisk samtidig.

- Det beste resultatet får vi når vi kombinerer restriktive tiltak som veiprising og positive tiltak som bedre busstilbud og gang- og sykkelveier. Det har Tromsø-politikerne skjønt, og det er vi veldig fornøyd med, sier Ola Solberg Christoffersen fra Natur og Ungdom.

Det er ikke lenge siden sist Natur og Ungdom viste til miljøbyen Tromsø; i mai vedtok Troms fylkeskommune å sette ned prisen på månedskortet for ungdom til 200 kroner i Tromsø, noe som vil gjøre det enda mer attraktivt å velge bussen.

- Tromsø er på god vei til å bli et prakteksemplar av en miljøby! Vi er kjempeglade over dagens miljøvedtak fra Tromsø, og regner med at regjeringa nå følger opp med å åpne pengesekken til byen, sier Ola Solberg Christoffersen fra Natur og Ungdom