23948sdkhjf

Trond Stensløkken takker av

Trond Stensløkken har kjørt sin siste tur i eget vogntog. En 53 år lang karriere går mot slutten.

- Jeg har fått kols og sliter med pusten når jeg anstrenger meg. Det ble for slitsomt med to turer i uken til Stavanger med sponplater, sier Trond hjemme fra godstolen. Det er bare en uke siden han solgte bilen, men allerede merker han at livet er snudd på hodet.

- Nei, det går ikke an å sitte hjemme. Jeg er jo ellers frisk og oppegående, så jeg planlegger å kanskje avslutte karrieren i en flisbil. Det er jo lettvint og det er mange å velge i her jeg bor, sier han. Om han skal leie seg ut eller satser på fast ansettelse, har ikke 71-åringen tatt stilling til enda.

Inge Espeland har kjøpt vogntoget vi alle kjenner, blant annet fra reportasjer i TransportMagasinet. Kjøringen fikk de også med, så den blå Volvoen med Ekeripåbygg blir nok fortsatt å se langs E18 og E39, men nå med Espeland-logo i globen.

- Jeg har forsøkt å få bedre betalt for kjøringen hos Forestia de siste tre årene, men fikk det ikke i år heller. Det er et fritt marked, sa de. Da la jeg heller inn årene, sier Trond.

Han kjørte sitt første lass med sponplater for bedriften i mai 1971 og har slitt ut sju vogntog siden han kjøpte sitt første i 1977.

Over 3000 turer til Stavanger med sponplater får holde. De siste 37 årene har han gått i fast rute denne veien, mellom Braskereidfoss og Rogaland.

Både Scania, Mercedes og Volvo har han prøvd.

Trond kjøpte det andre skapet Ekeri leverte i Norge. Det var i 1988. Siden har han vært fast kunde hos Bjørn Evensen.

Og da han kjøpte sitt siste vogntog var han allerede pensjonist. Kona kom løpende med fødselsattesten da hun oppdaget hva som var i ferd med å skje. Til ingen nytte.

Tunge tak i over 50 år har ikke gitt ham ryggplager engang. Kanskje far hans hadde rett da han belærte unge Trond og broren om kroppens oppbygning, tidlig på 1950-tallet?

- Vi ble satt til å luke grønnsaksåkeren og holdt på å kjede vettet av oss, så jeg reiste meg opp, strakk på meg og klaget over vondt i ryggen, i håp om å få slippe. Da så far overbærende på meg og konstaterte følgende: - Du har ingen rygg, bare en tråd som ræva henger i...

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062