Tror ikke Flexus-kaoset er over

Publisert Oppdatert

Rune Gerhardsen (Ap) tror ikke på at billettsystem-kaoset i kollektivtrafikken i Oslo er over, sier NRK. I dag er det høring i samferdselskomiteen om saken.

Sandra Mei Ling Noer

I ettermiddag starter en høring om det lenge planlagte nye billettsystemet i kollektivtrafikken i Oslo og Akershus.

Leder av Samferdsels- og miljøkomitéen, Rune Gerhardsen, tror det kommer få eller ingen svar på kaoset i høringen.

- Jeg er faktisk litt i tvil om vi kommer til å komme til bunns i dette. Men vi kommer til å sette søkelyset mot selve prosessen, og jeg stiller det samme spørsmålet som mange av byens borgere nok gjør: «Hvordan i himmelens navn har dette kunnet utvikle seg slik?», sier Gerhardsen til NRK Østlandssendingen.

Billettautomater satt ut i 2005

Målet med det nye billettsystemet er å gi alle reisende mulighet til å bruke det såkalte Flexus-kortet på alle trikker, t-baner, lokaltog og busser i hele Oslo og Akershus.

Rune Gerhardsen håper nå at sjefen i kollektivtransportproduksjon, Trond Bjørgan, makter å gi klarere svar enn tidligere, under høringen senere.

- Jeg håper vi kan få svar, men prosessen så langt har vært uklar. Vi har stilt en rekke spørsmål i bystyret tidligere, og vi har stilt en rekke spørsmål til byrådet, som har besvart i notater. Men ingen av svarene har gitt noen holdepunkter for hva som egentlig har skjedd. Og vi har hele tiden trodd at dette skulle være klart i neste uke, eller i neste måned, sier Gerhardsen.