Tror ikke på rushtidsavgift

Publisert Oppdatert

Kristiansands ordfører Per Sigurd Sørensen tror ikke det er politisk vilje til å innføre rushtidsavgift i Sørlandets hovedstad, sier NRK Sørlandet.

Under et møte i dag signaliserte Samferdselsdepartementet at med en rushtidsavgift vil det kunne komme statlige millioner til å styrke busstilbudet.

Men Sørensen tror nå at det ikke er politisk vilje til å innføre en slik avgift.

- Magefølelsen min sier nei. Jeg tror ikke det er politisk vilje, hos mange nok, til å gå inn for dette, sier Sørensen.

Skryt fra departementet

Per Sigurd Sørensen er mandag ettermiddag på vei hjem fra møte i Samferdselsdepartementet. Sammen med politikere fra Songdalen kommune og Vest-Agder fylkeskommune, diskuterte han i dag med statssekretær Erik Lahnstein, hva Staten kunne bidra med i en kollektivpakke for Kristiansand.

Lahnstein mener Kristiansand har gjort et banebrytende forarbeid, og bør belønnes for det.

- Ingen andre byområder har kommet så langt som Kristiansand i denne saken, og ligger godt an i kampen om belønningspengene til kolletivtilbud, sier Lahnstein, som er overbevist om at det på sikt vil bli innført rushtidsavgift i Kristiansand.

Nå begynner arbeidet

Regjeringen er altså villig til å satse på rushtidavgift i Kristiansand og bevilge penger til en større kollektivpakke. Per Sigurd Sørensen sier at det er etter dagens møte at det politiske arbeidet begynner.