Tunge problemer på glatta

Publisert Oppdatert

- Utlendingene er uvant med vinterføre og blir stående i bakkene. Nordmenn kjører fortere og når de havner i grøfta er det straks mer arbeid for å få dem inn på veien igjen, sier Njord Kletthammer i Oppdal Bilberging.

Det er travle tider for Oppdal Bilberging og andre bilbergere. I løpet av siste døgn har Oppdal Bilberging dratt seks vogntog opp av veigrøfta, sier Opdalingen.

Det travle døgnet startet onsdag ettermiddag i 6-tida. Da måtte to vogntog ha hjelp for å komme opp Gråura. Noen timere senere måtte en svenske og en polakk ha hjelp på samme sted. Njord Kletthammer i Oppdal Bilberging sier at fort blir lange køer når vogntogene står fast og må ha hjelp.

Torsdag formiddag gled en svenske av veien nær Kløftbrua og senere på dagen havnet en nordmann i veigrøfta av riksvei 70 ikke langt fra oppkjøringen til Vangslia.

- Det er flest utlendinger som blir stående fast i bakkene, mens det vel så mange nordmenn som kjører av veien og blir stående skikkelig fast. Forklaringen på dette er enkel: Utlendingene er uvant med vinterføre og blir stående i bakkene. Nordmenn kjører fortere og når de havner i grøfta er det straks mer arbeid for å få dem inn på veien igjen, sier Njord Kletthammer