Tungt på økonomikjøring: Flat pedal!

– Tradisjonelt sett får vi nøkkelen i handa og kanskje en jakke, før vi blir ønsket god tur i en ny lastebilen. Det holder ikke.

Publisert Oppdatert

Svein Ove Vetrhus er mannen bak firmaet Transport-kompetanse. For tiden styrer han 18 instruktører som er ment å dekke hele landet med sin kompetanse. Foruten økonomikjøring, tilbyr de både sjåføropplæring og bedriftsopplæring innenfor regelverk og kjøretøy som vi alle kommer i kontakt med i dette yrket.

Det som kanskje er mest spennende, er avtalen Transport-kompetanse og Trucknor AS, har inngått. Trucknor er Volvos region 3 og dekker forhandlere langs kysten fra Arendal til Sandane. Denne avtalen setter fokus på en svært forsømt del av nybilsalget, nemlig en grundig opplæring av den som skal bruke bilen. - Tradisjonelt sett får vi nøkkelen i handa og kanskje en jakke, før vi blir ønsket god tur i den nye lastebilen, sier Vetrhus. Akkurat den beskrivelsen er det sikkert mange som kjenner seg igjen i.

Samarbeidet med Volvo ble inngått lokalt i Haugesund i 2004 og har pr i dag spredt seg til hele region 3. Kort fortalt får alle kjøpere av ny Volvo en opplæringspakke med på kjøpet, slik at sjåføren som skal bruke bilen, får den beste forutsetningen for å bruke redskapen riktig. I denne pakken ligger kurs i økonomikjøring, sjåføropplæring med produktinformasjon om bilen og bruk av den digitale fartskriveren.

- Vi ønsker å samarbeide med alle. Grunnen til at vi i dag har inngått avtale med Volvo, er at de var veldig tidlig ute og ønsket dette tilbudet. Nylig ble det også inngått avtale om at vi skal ta oss av all sjåføropplæring for Volvo Norge, rettet mot nye brukere, forteller Vetrhus.

Han er i dialog om lignende opplegg for andre bilmerker også. AS Fartskriver er samarbeidspartner på opplæringen rundt digitale fartskrivere.

Mer om denne saken kan du lese i neste TransportMagasinet.