Twilight Griffin - Nice ass

Svempas Twilight Griffin hadde nettopp fått skilter da den ankom TRANSPORTmessa på Gardermoen.

På vår egen TRANSPORTmessa på Gardermoen stilte Scania og Svempa med Twilligh Griffin i fjor.

På vår egen TRANSPORTmessa på Gardermoen stilte Scania og Svempa med Twilligh Griffin i fjor.

Publisert Oppdatert

Trekkeren er i utgangspunktet en helt ordinær 620, men trukket godt om innvendig. - Vi har valgt å være trofaste mot det originale designet, forteller Roger Bergendahl hos Svempas. Alle høyttalere er f.eks plassert i de originale hulrommene. Det er bare et par skjermer og litt stæsj som ser annerledes ut innvendig, rent bortsett fra det flotte trekket, naturligvis.

- Den er heller ennå ikke helt klar, sier Svempa jr. mens han polerer skjønnheten. Han viser til at den bl.a. mangler noen led-lys og litt andre "grejor" ennå.

- Vi har brukt litt over ett år på denne, forklarer han. - Men det er mest farsan som har jobbat eftermiddager och i helgarna, ler svensken til oss når vi spør hvor lang tid byggingen tok.

Roger forteller at de også er i ferd med å bygge en maskintrailer som skal transportere to av Svempas biler og at det skal bli Twilight Griffin sin jobb å trekke den.

I tillegg vil bilen brukes til enkelte kundelastebiler for Scania. Vi tipper det blir et flott sett når hengeren er ferdig og lakkert i samme utførelse. Til slutt vil de toppe ekvipasjen med en motivlakkert motorsykkel.

Egentlig var det meningen at Svempa selv skulle komme, men han stakk seg på en korall (!!) kvelden i forveien og satt på sykehus med opphoven arm. Mange vet kanskje at Svempa nemlig er ihuga saltvannsakvarium-fanatiker og bl.a. har laget et akvarium av en Scania-førerhytte.

Vi hørte også rykter om at Svempa er i ferd med å bygge en helt ny sak - en trekker som skal konkurrere med Boijes hybrid-Volvo. Som kjent har denne satt ny verdensrekord nylig og det må heftige saker til for å slå den.

Hverken Scania eller Svempa jr. ville si noe om den nye "hemmelige" bilen vil bli en hybrid.

Men navnet kunne de si: Chimera.

Og alle vi som har tilbragt noen timer bak en Playstation, vet at Chimera rett og slett betyr... hybrid!