”UP-Olsen” gir seg

Vi våger å påstå at Leif N. Olsen må ha vært en av Norges mest profilerte politifolk. Hvorfor kaller man ham ellers for UP-Olsen 19 år etter at han sluttet i politiet? Nå slutter han forresten i Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund også.

Leif N Olsen UP

Leif N Olsen UP

Publisert Oppdatert

Spør du hvem Leif N. Olsen er, er det ikke sikkert folk flest vet hvem det er snakk om. Spør du hvem som er direktør i ATL (Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund) er det ikke sikkert man blir så mye klokere. Men spør man hvem UP-Olsen er, vet de fleste som har passert 40 hvem vi snakker om.

Han er mannen som ble sjef for UP i 1976 og var det i ti år, før han ble politimester i Larvik. På de ti årene gjorde han en formidabel innsats for trafikksikkerheten. Han var svært profilert i media, blant annet som fast gjest i trafikkprogrammer på radio. Han slo et slag for å få ned promillekjøringen, og i den forbindelse lanserte han sin egen drink "Olsen-driver", som fortsatt er å få av oppegående bartendere rundt omkring i landet. Det lokale bryggeriet i Sarpsborg lanserte til og med Olsen-driver på mineralvannflasker, men der uteble suksessen noe. At Leif N. Olsen har gjort seg bemerket som politimann underbygges av det faktum at de aller fleste omtaler ham som UP-Olsen, til tross for at han har jobbet som direktør i Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund siden 1989. Han har også vært styreleder i Trygg trafikk, generalsekretær i Nordisk Trafikkskole-Union og leder av Parkeringsklagenemda.

Leif N. Olsen har skrevet en rekke bøker om trafikkjus og lærebøker for høgskoler.

Ved utgangen av året fyller han 65 år og fratrer da sin stilling i ATL, og kan se tilbake på over 30 år i trafikksikkerhetens tjeneste. Men selv om han nå blir pensjonist, mistenker vi at vi fortsatt kommer til å oppleve UP-Olsen i trafikksikkerhetsdebatter i media også i framtiden. Men han får sikkert tid til å nyte en Olsen-driver oftere enn tidligere.