UPS kjøper TNT Express

United Parcel Service (UPS) kjøper opp TNT Express for å bli en global markedsleder innen transport og frakt.

Publisert Oppdatert

Om TNT og UPS

TNT Express er en av verdens største leverandør av ekspresstransport. Hver dag håndterer TNT Express om lag én million fraktleveranser, fra dokumenter og pakker til store godsforsendelser. Selskapet opererer bil- og flytransportnettverk i Europa, Midtøsten, Afrika, Asia, Stillehavsregionen og i Nord- og Sør-Amerika. TNT Express har 77 000 ansatte, 30 000 kjøretøy og 46 fly. I 2011 omsatte TNT Express for 7,2 milliarder euro.

United Parcel Service er en global markedsleder innen logistikk, og tilbyr et bredt spekter av løsninger, inkludert transport av pakker og gods, samt tilrettelegging for internasjonal handel. UPS har hovedkontor i Atlanta, USA, og befinner seg i mer enn 220 land verden over.

Denne uken ble det kjent at amerikanske UPS vil betale cirka 39 milliarder kroner for det nederlandske transportselskapet TNT Express. Budet fra UPS er 53,7 prosent over sluttkursen for TNT Express-aksjen. Styret i TNT Express har godtatt tilbudet, og vil anbefale at salget gjennomføres.

- Denne kombinasjonen vil styrke egenskapene til to allerede sterke selskaper. Jeg er overbevist om at sammen vil vi nå bli det foretrukne valget innen transportbransjen, ettersom våre kunder i stor grad vil kunne dra nytte av vårt kombinerte tilbud. Til mine 77 000 kolleger vil jeg si at denne fusjonen vil skape unike muligheter til å utvikle oss og vokse, sier administrerende direktør i TNT Express, Marie-Christine Lombard.

Etter fusjonen vil selskapet vil bli en global markedsleder innen logistikk, og til sammen ha en årlig omsetning på anslagsvis 45 milliarder euro, eller 340 milliarder kroner.

Vil styrke fraktrutene

UPS har lenge ønsket å utvide sin satsning i Europa, og får gjennom kjøpet av TNT Express med seg en av de europeiske markedslederne innen frakt. Også TNT Express' kunder vil dra nytte av UPS sin tilgang til det nordamerikanske markedet, samt tilgangen til deres logistikkløsninger, globale spedisjon og distribusjonskraft. Fusjoneringen vil også styrke fraktrutene i voksende markeder som Øst-Asia og Latin-Amerika. Administrerende direktør i UPS, Scott Davis, er overbevist om at det er kundene og de ansatte som vil tjene på fusjoneringen.

- Dette vil gi en betydelig forbedring innen vår evne til å betjene våre komplekse globale logistikkbehov. Det utvidede globale fotavtrykk vil støtte vekst og globalisering av våre kunders virksomheter, sier Davis.

Åtte uker til kjøp

Med et fusjonert nettverk og forbedrede IT-plattformer vil kundene ha tilgang til flere transportmuligheter, og de vil få en bredere rekkevidde gjennom utvidede geografiske områder.

Kjøpet vil sannsynligvis gjennomføres i løpet av de neste åtte ukene.