UPS+TNT er ikke sant allikevel

UPS forventer at europakommusjonen vil forby oppkjøpet av TNT Express og betaler 200 millioner euro for å få annullert avtalen.

Publisert Oppdatert

Om TNT og UPS

TNT Express er en av verdens største leverandør av ekspresstransport. Hver dag håndterer TNT Express om lag én million fraktleveranser, fra dokumenter og pakker til store godsforsendelser. Selskapet opererer bil- og flytransportnettverk i Europa, Midtøsten, Afrika, Asia, Stillehavsregionen og i Nord- og Sør-Amerika. TNT Express har 77 000 ansatte, 30 000 kjøretøy og 46 fly. I 2011 omsatte TNT Express for 7,2 milliarder euro.

United Parcel Service er en global markedsleder innen logistikk, og tilbyr et bredt spekter av løsninger, inkludert transport av pakker og gods, samt tilrettelegging for internasjonal handel. UPS har hovedkontor i Atlanta, USA, og befinner seg i mer enn 220 land verden over.

UPS og TNT har mandag fått beskjed av europakommisjonen at det arbeides med en beslutning om å forby det forestående oppkjøpet av TNT Express.

Selv om det hele ennå ikke er offisielt fra kommisjonens side før om en ukes tid, er det i realiteten avgjort. Såvidt vi har trukket i erfaring står det kun på de juridiske formuleringene fra kommisjonens side.

Skuffet konsernsjef

Konsernsjef i UPS, Sctott Davis, sier at de er ekstremt skuffet over avgjørelsen. UPS har lenge ønsket å utvide sin satsning i Europa, og så kjøpet både som realistisk og at det sammenslåtte selskapet ville gi fordeler for kunder over hele verden samtidig som det ville støttet veksten i Europa.

På sine internasjonale nettsider forteller UPS at de nå vil betale TNT 200 millioner euro i godtgjørelse og deretter vil annullere avtalen.

Dersom avtalen hadde gått i boks, ville selskapet vil bli en global markedsleder innen logistikk, og til sammen ha en årlig omsetning på anslagsvis 45 milliarder euro.

Les også: UPS kjøper TNT Express