Utreder mulighet for sammenslåing

Det har lenge vært spekulert i om (eller når) Scania og MAN slås sammen. I en periode har lastebilgigantene samarbeidet innen forskning, utvikling, produksjon og innkjøp.

Scania+MAN logo sammenslåing

Scania+MAN logo sammenslåing

Publisert Oppdatert

Nå lettes det ytterligere på sløret, idet selskapenes interne utredninger viser at for fullt å utnytte potensialet av synergieffekter, forutsettes det at MAN og Scania slås sammen, samtidig som de respektive varemerkene bevares.

Det er nettopp dette det lenge har vært spekulert i. Men det er første gang produsentene selv offisielt har gått ut og bekreftet muligheten.

Les også: Volkswagen slår sammen Scania og MAN

Både MAN og Scania offentliggjør sine foreløpige standpunkter i dag. Begge legger vekt på synergieffektene de får ved et samarbeid - og ønsket om å utvide dette - samt viktigheten av å beholde merkene som separate produkter.

Men mens MAN holder kortene noe tett mot brystet, flagger Scania utredningen om sammenslåing.

Ifølge både MAN og Scania har ingen beslutninger ennå blitt tatt, ettersom en rekke kommersielle og juridiske spørsmål først må løses. De ønsker heller ikke kommentere saken ytterligere mens diskusjonen pågår.

I mellomtiden må vi vente i spenning, men det hersker stadig mindre tvil om at det hele bunner ut i et tidsspørsmål og juridiske floker som må løses snarere enn noe ønske om å bevare enhetene som totalt adskilte.

Så finnes det da heller ingen igjen av sjefene hos MAN siden budstriden for noen år tilbake.

Les også: Første skritt mot MAN/Scania-sammenslåing?

Les også: MAN med Scania i handlekurven

Les også: Porsche byr 31,6 milliarder svenske kroner for Scania