23948sdkhjf

Ekeri på Raufoss:: Utvider ytterligere!

Med respekt for alle landets dyktige påbyggere; det er bare ingen som er i nærheten av Ekeris suksesshistorie – fra salg i en lastebilhytte til landets desidert største leverandør av tilhengere & påbygg. Siste nytt er; gå itte over bækken etter vann!

Flexirent er Ekeris navn på deres selskaper for utleie av hengere i Norden. På våre breddegrader er navnet Flexirent Norge AS, beliggende i nyervervede lokaler ved siden av deres eget hovedanlegg på Raufoss. Et eget anlegg bestående av en stor parkeringsplass og med innendørs verksted-/klargjøringslokaler på over 500 m2 og snart med egne kontorfasiliteter også.

- Vi skal gjøre dette ordentlig, ikke bare være en ekstra del i konsernet, sier Roman Budweg, ansvarlig for deres nye satsning.

- Nytt og nytt, vi har da over 100 hengere i utleie allerede, parerer gründeren selv.

Bjørn er klar på at satser de på noe så gjør de som de alltid har gjort:

-Ittno halvvegs og ittno tull!

Gode kort

Når nå Ekeri gjør som sine kolleger i Finland og Sverige, satser tungt på utleie gjennom et eget utleie selskap, er det med gode kort på hånden. Dette ved at de håndterer hele kjeden fra produksjon til utleie, og alt annet en leieavtale innbefatter. Et topp moderne verkstedanlegg som utfører alt - helt opp til gjenoppbygging av f.eks. skader, der konkurrentene må sende produktet over til fabrikken - gjør at Ekeri Norge ikke er avhengig av andre enn seg selv og sitt eget anlegg. Samtidig som de er så store at sjansen for å låne kunden henger mens deres egen står på verksted, er store. Musikk i ørene til en lastebileier, da ståtid er banneord verre enn høye dieselpriser og lave fraktrater.

- Jeg har ikke tall på hvor mange som har kommet hit opp gjennom årene, og reist igjen med lånetralle, eller at de har kjøpt ei ny tralle fra lager. Sier Bjørn med stolthet, og fortsetter.

- Nå som vi satser hardt på utleie er det ingen grunn til å leie andre steder, for det blir som å hoppe over bekken etter vann det.

Enkel oppskrift!

Et område på over 20.000 kvadratmeter, 2.400 av dem under tak, og med 25 mann på lønningslista, vitner om at Bjørn Evensens gründerverk setter dem i en særstilling i lille Norge. Samtidig som registreringsstatistikken konstant viser at lastebileiere fra hele landet, opp gjennom årene har tatt til seg Bjørn Evensens jordnære og ekte væremåte.

- Du finner ikke noen likere folk enn Mikke og Gøran, sier Bjørn.

Som mener Mikael Eklund og Gøran Tyllis, hans gode samarbeidspartnere gjennom et kvart hundre år. Vi klarer ikke la være å spørre Bjørn om han angrer på at han solgte seg ut til finnene?

- Je jobber da her fortsatt da, og jaggu meg har jeg hatt timene mine disse åra, da!

- Ikke alle som har solgt hengere fra Gran Canaria samtidig som de har pusset tenna på morran, hører vi en si.

Han ber om å ikke få dette på trykk. Nei Trond, dette blir mellom deg og oss på Tungt.no, ei heller skal vi røpe at du ikke visste forskjellen på et hyttekjøkken og ei jumbotralle de første årene her på jobb hos svigerfar. Mens du nå faktisk ikke hadde trengt å vite det, med den store gjengen dere nå har blitt på Raufoss.

Ønsker bilforhandlere velkommen

Roman Budweg i Flexirent Norge, sier de spesielt ønsker nybilforhandlere velkomne som samarbeidspartnere, dersom kunden selv syntes det er enklere eller bedre å forholde seg til sin godt kjente forhandler. Ekeri signaliserer med dette at de vel så gjerne leverer utstyr via forhandler.

- Vi gleder oss til å holde leiedelen avskilt her og i sine egne lokaler, og sin egen parkering, sier han.

Roman røper at hele anlegget er så stort blitt at skal man ha full kontroll over sine leiekunders materiell til enhver tid, krever det fullt fokus på dette, og det med egne folk.

- Leie skal ikke være noe B-produkt her, vi ønsker tvert i mot at folk skal oppleve oss som bedre enn andre. Både hva service, tilgjengelighet på materiell og alt det andre angår, og at vi kontrollerer hele kjeden, forklarer Roman.

Han peker på plansjen han tegnet for oss, fra hengeren tegnes og til den bygges, leveres Norge og hvor de selv har fullt delelager og kompetanse, uansett hva det måtte være med produktet. Dette ligger bak setningen; hoppe over bekken etter vann.

USA-tur i 60-årsgave

Vi avslutter besøket med å spørre Bjørn om han har pakket kofferten til den store amerikaturen, for Bjørn fikk USA tur med TransportMagasinet som 60-års gave fra bedriften.

- Hø, dæ gjør je da kvelden i forvegen, tenkjer mer på den lange flyturen over, sier han.

Neida, de timene går da så raskt, beroliger vi. Vi vil ha med Bjørn bort til den nye tomta og lokalet hvor utleiehengerne skal holde til, en seanse som kunne vært filmet og sendt i et hvilket som helst komi TV-program. For Evensen "likjer itte å bli fottograffert"!

Les også: Kona til Evensen og Evensen og jeg

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062