Varsler busstreik i Hordaland

Torsdag i neste uke stopper sjåførene i Tide Buss i Hordaland bussene mellom klokka 10 og 13 – i protest mot fylkespolitikerne.

Bussjåfører føler seg tryggere med en kontantfri hverdag.

Bussjåfører føler seg tryggere med en kontantfri hverdag.

Publisert Oppdatert

Det ble konklusjonen på et ekstraordinært medlemsmøte blant sjåførene i Tide Buss i går, melder ba.no .

Streiken vil i første rekke ramme Bergen og omegn, sier Jan Sivertsen i Vestnorsk transportarbeiderforening til FriFagbevegelse.no.

- Utover i distriktene vil sjåførene selvsagt fullføre rutene sine. Vi kommer ikke til å sette av passasjerene langs øde landeveier, forsikrer Sivertsen.

Lovendring like rundt hjørnet?Bakgrunnen for sjåførenes raseri er at samferdselsdepartementet arbeider med en endring i yrkestransportloven som skal sikre de ansatte en lovfestet rett til å følge med over til det selskapet som vinner en anbudskonkurranse. Lovendringen skal hindre at de ansattes lønns- og arbeidsvilkår brukes som virkemiddel i anbudskonkurransene.

Saken har vært ute på høring tidligere i år og skal etter planen legges fram for Stortinget ved nyttårstider. Tide-sjåførene vil at Hordaland fylkeskommune skal ta hensyn til den kommende lovendringen allerede nå.

- Det vi frykter er at det politiske flertallet i fylkeskommunen vil sørge for å pøse ut anbud nå i høst for å komme i forkant av lovendringen, sier Jan Sivertsen.