VBG samler aktivitetene

Den svenske tilhengerkoblingsprodusenten VBG, som også eier tyske Ringfeder samler produksjonen i Sverige. Men det tyske datterselskapet fortsetter driften, nå innen produktutvikling, markedsføring, salg og logistikkhåndtering.

Publisert Oppdatert

Svenske VBG er en av verdens ledende produsenter av tilhengerkoblinger. Allerede i 1951 startet man med produksjon av "Vänersborgskoplingen" i nettopp den svenske byen Vänersborg. I dag produserer de tilhengerfester, svingskiver, elektriske kontakter, refleksmaterialer og automatkjettingen On Spot. Deres tyske datterselskap VBG Group Truck Equipment GmbH i Krefeld i Tyskland produserer tilhengerkoplingen Ringfeder. Nå har VBG bestemt seg for å flytte denne produksjonen til fabrikken i Vänersborg.

- De grep vi nå gjør bidrar til å gjøre produksjonen av tilhengerkoblingene mer effektiv, samt tilpasse produksjonen til et dalende marked. Dette kommer også til å gjøre oss mer fleksible, samt til å styrke vår posisjon i markedet, sier Anders Birgersson, toppsjef for VBG Group AB i en pressemelding.

Det tyske datterselskapet skal fortsette, nå med fokus på blant annet utvikling, markedsføring og salg. Omstillingen har en kostnad på ca. 40 millioner svenske kroner. VBG står for øvrig bak den helautomatiske tilhengerkoblingen MFC (Multi Function Coupling) som vi har omtalt i TransportMagasinet tidligere.