VDL viser bybuss i Norge

Den nederlandske bussprodusenten VDL skal vise en bybuss i Norge for aller første gang på messen Transport 2011.

Rutebussen VDL Citea vil få sin norske debut på Transport 2011.

Rutebussen VDL Citea vil få sin norske debut på Transport 2011.

Publisert Oppdatert

- VDL satser voldsomt på buss. Nå ønsker de også at vi skal selge rutebusser i Norge, forklarer Tore Bergum, som er daglig leder av VDL Bus & Coach i Norge. - Vi så dermed selvsagt Transport 2011 som det perfekte stedet å vise VDLs bybuss Citea til det norske markedet for første gang.

Nederlandsk aktør?

VDL er et stort nederlandsk industriforetak som har kjøpt opp de kjente busskarosserifabrikkene Jonckheere, Berkhof, Bova og Kusters. Inntil nylig har disse merkene vært markedsført under sine gamle navn, men nå er merkenavnet VDL. - I 2010 introduserte vi den første bussen med VDL-navn, turistbussen VDL Futura, og den vil selvsagt også stå utstilt på Transport 2011, forklarer Tore Bergum.

Spesialisert seg på ettermarkedet?

VDL eier også Truck & Trailer Industry AS. Truck & Trailer Industry er videreføringen av det gode, gamle Henry Olrich AS, som ble etablert i 1963. Truck & Trailer Industry har spesialisert seg på ettermarkedet for lastebiler og tilhengere, særlig på komponenter innenfor bremser og elektrisk. Delene kommer fra de samme leverandørene, og er de samme delene, som leveres til lastebil- og tilhengerindustrien.

- Det går mye til tilhengere, forklarer stand-sjef Jan Otnes i Truck & Trailer Industry. - Det er for eksempel utrolig hvor mange forskjellige baklys og markeringslys som finnes. Det er hundrevis, men vi har det aller, aller meste. Vi har både merkeverksteder og frittstående verksteder som kunder, og får inn to trailerlass med deler i uken fra vår leverandør Euro Part i Tyskland.

Stort utvalg?

- For å prøve å vise så godt det lar seg gjøre hvor mye vi egentlig har å tilby, har vi i år valgt å ta en mye større stand enn vi hadde på Transport 2007, sier Truck & Trailer Industrys utstillingsgeneral Jan Otnes.

Transport 2011 finner sted i Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm i tiden 8. til 10. september.