Vehco kjøper seg opp

Vehco, som er en markedsleder innen dataløsninger for transportbransjen i Skandinavia og Nord-Europa, kjøpte 4 mars 2011 det franske mobile dataselskapet ELOmobile.

Publisert Oppdatert

ELOmobile er markedsleder i Frankrike, og sammen kan selskapene nå tilby det europeiske markedet et større spekter av produkter og tjenester. Fusjonen innebærer at Vehco har blitt en av de største leverandørene av dataløsninger for transportbransjen med ca 30 000 kjøretøyer og 800 kunder i 11 land.

 

Vehco har nå ca 100 ansatte fordelt på seks kontorer i Europa (Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Frankrike og Spania). Vehco og ELOmobile har fokusert på to komplementære produkter i Fleet Management Systemet. Vehco har til nå hovedsakelig fokusert på førerens effektivitet og avansert ordrebehandling med mobile hardware løsninger, mens ELOmobile har fokusert på back office effektivitet og produktivitet.

 

- Vi vil nå kunne tilfredsstille og imøtekomme kundenes behov enda bedre ved å gi dem mer fleksibilitet i vårt produkttilbud, som igjen hjelper dem å øke sin effektivitet. F.eks kan vi nå tilby våre kunder ELOmobiles RFID løsninger for temperatur overvåking, trailer identifisering, samt alarm og sikkerhet.

Det er også interessant at Vehco og ELOmobile har utviklet sine løsninger på samme teknologi og plattform, noe som vil gjøre integreringen raskere og jevnere. Det forteller Magnus Orrebrant, VD i Vehco AB i en pressemelding.